Tour de France 2020 voor de start al bijzonder

29-08-2020 10:03

Tour de France 2020 voor de start al bijzonder

STREEK – Lang heeft het wikken en wegen geduurd, maar vanaf vandaag gaat de Tour de France 2020 toch van start. De Franse stad Nice staat geheel in het teken van La Grand Boucle. Opvallend genoeg kleurde het ministerie van Buitenlandse Zaken de stad aan de Azurenkust rood. "Voor de Tour is een uitzondering gemaakt", stelt de Tourorganisatie de renners en de wielerliefhebbers gerust.

Aan de Ronde van Frankrijk doen slechts zeven Nederlandse renners mee, het laagste aantal sinds 2007. Het recordaantal werd bereikt in 1989, toen er maar liefst dertig Nederlanders aan het vertrek stonden.

Twee ploegen nemen twee Nederlanders mee. Namens Jumbo-Visma zijn dat Tom Dumoulin en Robert Gesink en Sunweb heeft Cees Bol en debutant Joris Nieuwenhuis geselecteerd. De anderen zijn Wout Poels (Bahrain-McLaren), Bauke Mollema (Trek-Segafredo) en Dylan van Baarle (Ineos).

De geboren en getogen Zaankanter Cees Bol (27-07-1995) en tegenwoordig inwoner van Alkmaar is sprinter en ook hij heeft de val van Fabio Jakobsen en Dylan Groenewegen van afgelopen maand uiteraard meegekregen. De sprinter zat live te kijken toen Groenewegen van zijn lijn afweek en Jakobsen de hekken in vloog. Desondanks is hij niet bang om zich tijdens de Ronde van Frankrijk tussen de snelste sprinters van het wielerpeloton te mengen.

Bol is een sprinter die het in zich heeft om ook goede resultaten te boeken in de keienklassiekers. En de combinatie Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix met de Giro of Vuelta is dit jaar praktisch onmogelijk. “Dat maakte het makkelijker voor me om de Giro en Vuelta ook dit jaar links te laten liggen. Ik heb die rondes nooit gereden en objectief gezien is de Tour ook gewoon de belangrijkste koers in onze sport. Ik heb bij mijn eerste deelname geen hekel gekregen aan de stress in de Tour. Soms hoor je renners die de Tour door de chaos liever niet rijden, maar op dat vlak heb ik geen enkele negatieve ervaring gehad bij mijn debuut.”

Grote belangen
Zaterdag begint Bol zoals gezegd aan de Tour. Naar eigen zeggen verwacht de voormalige Zaankanter dat er zich zo'n vier á vijf sprintkansen voor gaan doen. "Ik denk dat het een hele mooie, maar pittige koers wordt. Iedereen staat te springen om te beginnen en de belangen zijn groot. Ik heb er zelf ook veel zin in. Of ik hem uit ga rijden? Ja, daar gaan we vooralsnog wel van uit. Als het allemaal doorgaat in ieder geval, want dat weet je tegenwoordig ook niet meer zeker.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl