Tractor gespot op 't Kalf

Gepubliceerd: 27-02-2021 13:02

Tractor gespot op 't Kalf

ZAANDAM - In de zaterdagmorgenprogrammering van Zaanradio neemt de Weekend Ochtend Show al jarenlang een prominente plaats in. Deze morgen had het presentatietrio een bijzondere gast over de vloer. Politicus Ad Baltus was vanuit de Beemsterpolder naar de studio gekomen.

Heel vaak zie je dat politici - al naar gelang vanuit welke laag van het assortiment men komt - met fraaie auto's komt voorrijden. Soms zelfs met chauffeur. In het geval van de nummer 8 op de lijst van de Boerenburgerbeweging (lijst 23) is daar geen sprake van.


Want Ad (16.12.69) en getrouwd met Annemiek en samen een dochtertje van 5 jaar, nam zijn eigen voertuig mee van de boerderij. Baltus groeide op aan de Westdijk in Zuidschermer op een melkveebedrijf dat al vier generaties in de familie is. Daar melken ze 130 koeien en hebben een zuivelboerderij met educatie als neventak. Verder werkt Ad als semi-beroeps brandweerman in Alkmaar en Heerhugowaard.

Na de laatste boerenprotest- of aandachtsacties is hij actief geworden in de politiek. Zijn motto is ‘Meer waardering voor de voedselmakers van Nederland’ draagt hij nadrukkelijk uit. Als nieuwkomer in de politieke agenda wil Ad met BBB bereiken dat de politiek meer rekening gaat houden met de wensen en behoeften van de bewoners van het platteland. 

'In de huidige politiek ligt het accent op besluitvorming voor de bewoners van de Randstad; de binding met het platteland en de oorsprong van voedsel en de voedselmakers is verloren gegaan. BBB geeft waardering en duidelijkheid aan het platteland; een vitaal platteland is cruciaal voor behoud van gezond voedsel, werkgelegenheid, leefbaarheid én natuurbeheer.' 

Na zijn bezoek aan de WOS is Ad weer opgewekt richting zijn vertrouwde Beemster gereden. Hij heeft veel vertrouwen in de komende Tweede Kamerverkiezing. Op de vraag van presentator Jerry Jahn of hij - mocht hij voldoende stemmen halen voor een plaats op het Haagse pluche - straks in zijn bedrijfskloffie aanwezig zal zijn moest hij lachen. 'Misschien is het wel handig om dat iets aan te passen!' 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl