Triagetent kan geplaatst worden bij ZMC

15-03-2020 19:10

Triagetent kan geplaatst worden bij ZMC

ZAANDAM - Bij de spoedeisende hulp van het ZMC is een deel van de parkeerplaats afgesloten om ruimte te maken voor een z.g. triagetent. Deze kan later geplaatst worden om coronapatiënten in te op te vangen.

Het besluit om die tent daar ook daadwerkelijk te plaatsen zal vanavond worden besloten in een vergadering van het college van bestuur van het ziekenhuis. Veel andere ziekenhuizen hebben al een tent geplaatst voor het gebouw en het ZMC overweegt dit voorbeeld te volgen.

Scheiden patiënten
In de triagetent kunnen artsen de ernst van de klachten per patiënt beoordelen en beslissen welke patiënten het snelst geholpen moeten worden. Het ziekenhuis wil zo voorkomen dat iemand die met een heel ander probleem naar het ziekenhuis komt, besmet wordt met het virus.

Het ziekenhuis wil zich terdege voorbereiden op een grotere toeloop van patiënten dan normaal. In de tent kan bijvoorbeeld ook een mobiele CT-scanner komen te staan. 

Luchtwegklachten
De extra maatregelen zijn bedoeld om sneller te kunnen controleren of mensen met luchtwegklachten besmet zijn met het coronavirus. Op dit moment moeten artsen alle mensen met luchtwegklachten behandelen als coronapatiënt, zolang niet duidelijk is of het om het coronavirus gaat.

Foto: Inter Visual Studio / Sam de Joode

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl