Trio ter versterking voor het Zaanse Oranje

15-04-2020 11:16

Trio ter versterking voor het Zaanse Oranje

ZAANDAM - Net als bij alle andere sportclubs kwam ook bij ZCFC het abrupte einde van het voetbalseizoen aan als een harde klap, maar…. ‘ieder nadeel heeft z’n voordeel’, zei een beroemde voetballer al. Het voordeel is dat er bij de gerenommeerde zaterdagclub eerder gestart kon worden met het bouwen aan het nieuwe seizoen. Dat vertaalt zich in de mededeling dat ZCFC haar selectie heeft versterkt met Justin Valk, Sebastiaan Ntim en Brandon Derie.

En dat is precies waar de Technische Commissie en samen met trainers Maikel Vries (2e), Damien Prinsen (JO19) en Mitchell Beckmann (JO17) de afgelopen weken mee bezig zijn geweest. Zoals eerder bekend gemaakt zullen Willem Zeijlmans als hoofdtrainer (selectie senioren) en Ron Karreman als technisch manager voor het nieuwe seizoen aansluiten.

Achter de schermen zijn de trainers samen met de Technische Commissie druk bezig geweest. Vele gesprekken zijn gevoerd met zowel de bestaande selectie als met mogelijke nieuwe spelers voor ZCFC. Een trio heeft aangegeven de overstap te willen wagen.

Het zoemde al een tijdje rond: Justin Valk (28) maakt de transfer van 3e divisieclub VVSB naar ZCFC. Eerder was Justin zeven seizoenen actief als verdediger bij FC Lisse. Veel Zaanse clubs hebben hun best gedaan hem aan boord te halen, maar bij Zet is men zeer trots dat hij voor het warme nest van ZCFC heeft gekozen.

Sebastiaan Ntim (22) speelde eerder voor hoofdklassser Purmersteijn en dit seizoen voor de zondag 1 van AFC ’34. Een zeer waardevolle en welkome aanvulling voor de nieuwe selectie op sportpark Kalverhoek. Een aanvaller pur sang, en menig ZCFC' er ziet er naar uit om zijn snelheid, individuele acties op de velden van ZCFC te mogen zien. 

Brandon Serie (22) speelde dit seizoen bij Wherevogels zaterdag 1 en komt oorspronkelijk uit de jeugd van Purmersteijn. Deze jonge verdediger staat - zo ondervond de technische commissie - te trappelen om aan te sluiten bij de selectie van ZCFC. 


Op de foto (met dank aan FC Lisse) Justin Valk

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl