Twee Bijzondere community art workshops voor kinderen

Gepubliceerd: 30-11-2016 15:11

Twee Bijzondere community art workshops voor kinderen

Op 18 december, zullen er twee bijzondere workshops voor kinderen worden georganiseerd in Zaandijk. Een unieke kans voor kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar om te ervaren hoe het is om een concert te componeren en uit te voeren voor publiek. Of om een toneel stuk te bedenken en te spelen voor publiek.


Dromen over Feest
Het is nu de derde keer dat deze workshops worden aangeboden tijdens Dromen over Feest. Dat is bijzonder, omdat ze speciaal voor deze ene dag in het jaar worden gemaakt. Het doel is meer kinderen te laten kennismaken met deze vorm van podiumkunst. En hen daarmee een uniek ervaring te bezorgen.

Uniek, omdat er geen ervaring hoeft te zijn met het bespelen van een instrument of met acteren. In 2 uur tijd vormen de kinderen een groep die aan het eind van de workshop een uitvoering geeft. Kinderen die elkaar in eerste instantie niet kennen blijken dan ineens heel goed te kunnen samenwerken. Zonder plankenkoorts stonden ze vorig jaar op een groot podium met hun instrumenten. Maar ook werd er vol overgave en zonder reservering geïmproviseerd voor een lokaal vol volwassenen.

Eén keer per jaar
Elk jaar wordt geprobeerd het programma en de locatie te wisselen. Dit jaar worden beide workshops gegeven in het voormalige schoolgebouw aan de Tuinstraat in Zaandijk. Het is een inspirerende locatie die wellicht voor sommige ouders herinneringen oproept. Voor de ouders is er naast het optreden van de kinderen uit de workshops ook van alles te beluisteren en bekijken tijdens het huiskamer festival 'Dromen over Feest'.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl