Twee hennepkwekerijen in woning

15-10-2021 15:59

Twee hennepkwekerijen in woning

ZAANDAM - In een woning aan de Molenstraat heeft de politie donderdag in twee ruimten hennepplantages aangetroffen met in totaal meer dan 100 hennepplanten.

De hennepplantages zijn door specialisten ontmanteld. Er bleek sprake te zijn van diefstal van stroom, niet geheel ongevaarlijk: één van de stoppen in de meterkast was zo heet geworden dat deze al gedeeltelijk was weggesmolten.

Alle hennep zal worden vernietigd.

Risico’s
Een hennepkwekerij kan voor omwonenden gevaar met zich mee brengen: brand- en ontploffingsgevaar door mogelijke kortsluiting, oververhitting of lekkage. Daarom is het belangrijk dat mensen de signalen herkennen van een hennepkwekerij.

Herkenning van een hennepkwekerij
Een hennepkwekerij is te herkennen aan de sterke (hennep)geur. Ervaart iemand een constant zoemend of ronkend geluid van een luchtafzuiging? Dan zou het best wel eens te maken kunnen hebben met een hennepkwekerij. Ook natuurlijk voor wie een sterke henneplucht ruikt.

Vermoeden van hennepkwekerij in uw omgeving?
Wie denkt dat er een hennepkwekerij in zijn/haar buurt zit of iets herkent  van de kenmerken van een hennepkwekerij? Bel dan de politie via 0900 – 8844, Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000 of klik op deze link

BRON POLITIE.NL

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl