Twee keer winnen is voldoende

09-05-2021 09:25

Twee keer winnen is voldoende

ZAANDAM - Er wacht de waterpoloërs van ZV De Zaan nog een hindernis op weg naar de landstitel. Vandaag spelen GZC Donk en en UZSC hun derde en voor hen allesbeslissende halve finalewedstrijd. De winnaar zal die hindernis voor de Zaandammers zijn.

Na de zwaarbevochten 5-4 winst vrijdagavond in eigen bad wachtte zaterdagavond andermaal een pittige klus in het badwater van Polar Bears. En dat water siste met de regelmaat van de klok. Ook in Ede werd de strijd op het scherpst van de snede gestreden.

Een noodgedwongen handjevol toeschouwers kreeg een spannende wedstrijd voorgeschoteld. Tot aan de laatste minuut stond het 6-6, maar in de slotfase was het ZV De Zaan dat het verschil maakte toen het de zevende en tevens winnende treffer wist te scoren

Dankzij deze dubbele overwinning is de finale om het landskampioenschap bereikt. Daarin zal de ploeg van trainer Johan Aantjes het mogen opnemen tegen de winnaar van het duel tussen GZC Donk uit Gouda en UZSC uit Utrecht dat vandaag zal worden gespeeld.

VROUWEN EERVOL TEN ONDER
Voor de vrouwen van De Zaan verliepen de halve finales niet zoals gewenst. Vrijdag werd er al met 18-8 verloren van en bij GZC Donk. De benodigde krachtsinspanning bleef zaterdag in eigen bad uit en bleek de ploeg uit Gouda andermaal te sterk. Dit keer werd het in Zaandam 9-12 voor de bezoekers.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl