Twee panden na drugsvondst voor zes maanden dicht

26-04-2021 15:20

Twee panden na drugsvondst voor zes maanden dicht

ZAANDAM - Op grond van artikel 13b Opiumwet zijn twee panden in Zaandam (Pieter Jelles Troelstralaan en Mimi Boesnachstraat) voor de duur van zes maanden gesloten.

De woning op de Pieter Jelles Troelstralaan werd gesloten naar aanleiding van onderzoek door de Landelijk Eenheid van de politie. In de woning werd door de politie, die ook een speurhond hadden ingezet, 280 gram tabletten MDMA aangetroffen.

De woning op Mimi Boesnachstraat te Zaandam werd ook gesloten naar aanleiding van een politieonderzoek. Bij een doorzoeking van de woning trof de politie een in werking zijn hennepkwekerij met 576 hennepplanten aan. Daarnaast waren er onder andere 31 assimilatielampen, 5 koolstoffilters, slakkenhuizen en knipbenodigdheden aangetroffen. Ook was er sprake van diefstal stroom. Door deze illegale aansluiting ontstond er gevaar voor kortsluiting.

Zaanstad heeft een streng sluitingsbeleid in de strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit. Naast bedrijfspanden worden ook woningen waarin harddrugs of wietplantages worden aangetroffen tijdelijk gesloten. Hennepplantages zorgen niet alleen voor overlast in de buurt, maar ook voor brandgevaar, omdat er vaak illegaal elektriciteit wordt afgetapt.

De tijdelijke sluiting is niet alleen bedoeld om een einde te maken aan overlast en het acute gevaar, maar ook om de aanloop van drugsgebruikers en criminelen te stoppen. Op panden die gesloten worden, komt een poster die de reden van de sluiting aangeeft en informatie geeft waar mensen meldingen kunnen doen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl