Tweede coronabesmetting in Justitieel Complex

28-10-2020 12:03

Tweede coronabesmetting in Justitieel Complex

ZAANSTAD - De directeur van het Justitieel Complex Zaanstad, Josta van der Kooye, staat voor een compleet raadsel. Binnen korte tijd is er een tweede gedetineerde besmet met het coronavirus. Hoe het binnen de muren van de gevangenis is gekomen is de grote vraag.

"Het blijft meestal een raadsel ook als je bij de GGD bron en contactonderzoek doet". Het is volgens de directeur onwaarschijnlijk dat het virus met een nieuwe gedetineerde binnen gekomen is, omdat nieuwe gedetineerde de eerst acht dagen apart gehouden worden.

Dan blijft volgens van der Kooye alleen bezoek of personeel over die het virus naar binnen hebben gebracht. Aangezien het bezoek achter plexiglas plaatsheeft met minimale openingen kan het zo zijn dat de besmetting via een bewaker overgekomen is.

Lockdown
De geïnfecteerde gedetineerde is samen met zijn afdeling in onmiddellijk lockdown gegaan. Ook een tweede afdeling, die samen met de besmette gevangene gelucht werd, is afgesloten. Toch is die maatregel misschien te laat gebleken omdat het virus nu overgesprongen is naar een tweede gedetineerde.

BRON 
https://www.nhnieuws.nl/nieuws/275213/tweede-besmetting-in-zaanse-gevangenis-directie-staat-voor-een-raadsel

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl