Tweede coronatest ‘drive-in’ maandag in gebruik

03-07-2020 12:58

Tweede coronatest ‘drive-in’ maandag in gebruik

STREEK - Jan Hamming, burgemeester Zaanstad, en Ferdinand Strijthagen, directeur Publieke Gezondheid in Zaandam, wacht maandag 6 juli een schone taak. Het duo zal  om klokslag 13.45  uur de tweede Coronatest ‘drive in’ in de regio Zaanstreek-Waterland openen.

De locatie is gelegen op de parkeerplaats aan de Ronde Tocht 11, 1507 CC in Zaandam. De GGD ontving reacties dat de reistijd vanuit de Zaanstreek naar de teststraat in Purmerend tot praktische problemen leidde. Met de opening van de testfaciliteit in de Zaanstreek ondervangt de GGD deze problemen. Bovendien ontstaat er hierdoor een ruimer aanbod aan mogelijkheden voor een testafspraak. 

In Purmerend kan de inwoner uit de regio in de ochtend terecht, in Zaandam in de middag. Voorzorgsmaatregelen in het kader van bescherming De GGD neemt, net als bij de teststraat in Purmerend, allerlei voorzorgsmaatregelen in het kader van bescherming. Zo blijft de te testen persoon in de auto en dragen de medewerkers van de GGD beschermende kleding. Omwonenden hoeven zich daarom niet ongerust te maken over besmettingsgevaar. 

Er kan door de coronatest ‘drive in’ meer autoverkeer in de directe omgeving komen. Dit zal de GGD in goede banen leiden samen met de gemeente Zaanstad. Omliggende bedrijven en omwonenden zijn per brief geïnformeerd over de opening van de teststraat. 

Testen voor iedereen met klachten 
Sinds 1 juni kan iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, bellen naar het nummer 0800 – 1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD. Dit nummer is zeven dagen per week van 08.00 tot 20.00 uur bereikbaar. Klachten die passen bij COVID-19 zijn: hoesten en/of neusverkouden en/of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak. Zijn er geen klachten dan heeft het geen zin om zich te laten testen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl