Tweede teststraat laat nog even op zich wachten

18-11-2020 13:50

Tweede teststraat laat nog even op zich wachten

STREEK - Hoewel er al langere tijd gesproken wordt over het inrichten van een tweede teststraat in onze streek (optie noordelijk deel) is er nog altijd geen exacte plaats gevonden. Wel is er sprake van dat de GGD begin december een coronateststraat in Zaanstad-Noord zal openen.

Omdat nog niet alle afspraken rond zijn kan GGD Zaanstreek-Waterland nog niet vertellen weke locatie het precies zal worden. In de nieuwe teststraat is het de bedoeling 300 testen per dag te kunnen afnemen. Dat maakt dat de totale capaciteit in Zaanstad op 600 zal komen. In de huidige teststraat aan de Ronde Tocht zijn 300 testen per dag mogelijk, evenveel als in de teststraat in Purmerend.

Op dit moment blijft een derde van de bestaande testcapaciteit nog ongebruikt. Toch breidt de GGD uit, in overeenstemming met een landelijk opschalingsplan. Dat gaat ervan uit dat het aantal testen de komende tijd zal toenemen in verband met het griepseizoen. Ook zullen naar verwachting vaker ook mensen zonder symptomen zich laten testen.

Het griepseizoen in Nederland loopt van ongeveer november tot en met maart. Tot nu is wereldwijd het aantal griepbesmettingen dit jaar erg laag. Waarschijnlijk komt dat door de aanwezigheid van het coronavirus en de maatregelen die worden getroffen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl