Uit de raad: begroting 2021-2024 centraal

Gepubliceerd: 30-10-2020 10:10

Uit de raad: begroting 2021-2024 centraal

ZAANSTAD - In de raadsvergadering van 29 oktober stond de begroting voor de periode 2021-2024 centraal. Alle partijen hebben via hun fractievoorzitters hun visie op deze begroting gegeven. In verband met de Corona problematiek waren enkel en alleen de fractievoorzitters aanwezig, de overige fractieleden moesten dit debat van huis uit volgen. In totaal 20 raadsleden zaten deze avond op het bekende pluche.

Voor Democratisch Zaanstad was deze situatie aanleiding om in het geheel niet fysiek aanwezig te zijn bij deze raadsvergadering. In de optiek van deze partij wordt er geen consistente lijn aangehouden ‘Of wij vergaderen alleen digitaal of alleen fysiek en niet alleen met de fractievoorzitters.'  

In plaats van fysiek aanwezig te zijn heeft deze partij haar bijdrage aangeleverd in de vorm van een video film. Burgemeester Hamming heeft echter geweigerd om dit filmpje te vertonen.

De overige partijen hebben hun visie gegeven op de plannen van het college, het zal geen verrassing zijn dat de partijen die het college steunen een veel positiever toon aan de dag legden dan de oppositie partijen. Wel legde elke partij haar eigen accenten.

Groen Links kondigde opnieuw een actie aan om te komen tot een vuurwerk verbod.

De Partij van de Dieren wil de hondenbelasting afschaffen voor honden die uit het asiel worden gehaald.

D66 pleite opnieuw voor de verbinding tussen de A8 en A9

Het CDA wil een eigen productiebos voor de biomassacentrale aan leggen.

Rosa wil de spoorlijn naar Uitgeest onder de grond brengen.

De POV wil dat de gemeente ophoud om in Zaanstad Noord voorzieningen te sluiten en het geld dat daardoor vrijkomt in Zaanstad Zuid investeert. Volgens deze partij maken de inwoners er daar maar een zooitje van.

De PVV kon alleen maar akkoord gaan met de lidwoorden…..

Volgens Marianne de Boer van Lokaal Zaans zijn de verkiezingen al begonnen, Harrie van der Laan (POV) gaf aan dat de verkiezingen feitelijk al beginnen als de vorige zijn geweest. Waar de tijd vandaan gehaald moet worden om dan ook nog beleid uit te voeren werd niet duidelijk.

Aangezien de bijdrages van de partijen zoveel tijd in beslag nam dat de klok van 23.00 al was genaderd op het moment dat de wethouder aan het woord zou komen wordt de vergadering komende dinsdag voort gezet.

De bijdrage van de POV is heel bewust beperkt gehouden omdat men het kruit droog wilden houden. Met dat kruit wordt in ieder geval geschoten op het hoofdstuk cultuur waar in de optiek van deze partij veel te veel geld naar toe gaat en waar de POV twijfelt of het allemaal wel netjes wordt besteedt…….

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl