Uit de raad

Gepubliceerd: 19-06-2020 11:06

Uit de raad

ZAANSTAD - In de raadsvergadering die donderdagmiddag heeft plaatsgevonden stond de voorjaarsnota van het college centraal. Dit is een aanloop naar de begroting voor de komende jaren die in dit jaar zal worden vastgesteld. Alle partijen konden hun zegje doen over deze nota, bij dit deel van de vergadering waren de raadsleden fysiek aanwezig in de raadszaal van Zaanstad.

Alle partijen gaven hun visie over de voorjaarsnota waarbij de verschillen in toon groot waren maar terug te voeren op het feit of de partij onderdeel van het college is of juist niet. Door de totaal nieuwe werkelijkheid als gevolg van de Corona perikelen zitten er in de voorjaarsnota nog veel open eindjes. Het is nog niet helder wat de kosten van de Corona crisis uiteindelijk zullen zijn en welk deel voor rekening van de gemeente komt. Duidelijk is wel dat er een stevige aanpassing van de uitgangspunten noodzakelijk is.

Na het middagdeel is de raad in de avond verder gaan vergaderen over de voorjaarsnota. Dit deel van de vergadering werd digitaal afgewerkt. Reden voor de Partij voor Ouderen en Veiligheid, Democratisch Zaanstad en de Partij voor de Vrijheid om niet deel te nemen aan dit deel van de vergadering. Deze partijen zijn van mening dat fysiek vergaderen prima kan met inachtneming van wat regels waaronder afstand houden van elkaar. Het moeizame verloop van de digitale vergaderingen heeft volgens deze partijen een sterk negatief effect op het democratisch proces, voldoende redenen om niet mee te doen aan de digitale vergaderingen aldus deze partijen.

Het digitale deel van de vergaderingen is ook voor belangstellende online te volgen, hetzij via de site van de gemeente, hetzij via starleaf.

In de avondsessie van de vergaderingen kwam een keur aan onderwerpen voorbij die zijn besproken in het kader van de voorjaarsnota van de aansluiting tussen de A8 en de A9 tot de financiering van de leuke dingen voor de mensen. Dit proces moet leiden tot een begroting voor de komende jaren.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl