Uit de raadsvergadering van Zaanstad van 2 december 2021

03-12-2021 13:40

Uit de raadsvergadering van Zaanstad van 2 december 2021

ZAANSTAD - De donderdagse vergaderavond opende met het (helaas) bekende/noodzakelijke coronakwartiertje. Hierin nam burgemeester Hamming de actuele zaken door met de raad. Het naleven van de basisregels is nog niet voor iedereen even gemakkelijk op te volgen. De vuurwerkoverlast neemt zienderogen toe. Over het opschalen en alles wat daar bij komt kijken is de gemeente toch afhankelijk van de verantwoordelijke in dit geval de GGD.

Inspraak inzake de nieuwbouw van een school in Kogerveld.
De gemeente is op zoek naar een goede locatie voor de een nieuwe basisschool in Kogerveld. Op dit moment is een veld aan de Hondsdrafweg in beeld voor de bouw van de nieuwe school. De veld ligt naast een flat en wordt daarnaast omringd door laagbouwwoningen en de Veldbloemenweg. Op het veld zit nu ook een speeltuin met onder meer een mooie kabelbaan. Donderdagavond waren er een drietal bewoners die bezwaren aantekende tegen deze locatie waaronder een vertegenwoordiger van de bewoners van de flat.

De bezwaarmakers geven aan dat deze plek in hun optiek niet de juiste is, het beetje groen dat er in de wijk is wordt opgeofferd, er wordt een toename verwacht van het verkeer door ouders die hun kinderen met de auto komen brengen.

De bezwaarmakers hebben hun bezwaren toe kunnen lichten, in een latere vergadering van de Zaanse Raad zal deze input mee worden genomen als er besluiten over de bouw op deze locatie worden genomen.

Wilhelminabrug
Bij de laatste herinrichting van de Wilhelminabrug is een situatie ontstaan die voor fietsers de nodige gevaren oplevert. Zodanig dat de fietspaden aan beide kanten van de weg zijn afgesloten, fietsers moeten nu gebruik maken van de weg waarop ook het autoverkeer rijd. Aanleiding voor D66 om hier een agenda initiatief over in te dienen, de fietsersbond maakte gebruik van de gelegenheid om in te spreken waarbij mevrouw Puhl-Diele aangaf dat de nieuwe situatie gevaarlijk is voor de fietsers, met name het hoogteverschil met de rijbaan voor de auto’s levert het nodige gevaar op.

De Beatrixbrug aan de andere kant van de sluis heeft hetzelfde ontwerp, daar spelen dezelfde problemen maar zijn minder bekend omdat het autoverkeer op deze brug een stuk minder is doordat de brug niet de hele dag door het auto verkeer mag worden gebruikt.

Het voorstel van D66 en Groen Links komt erop neer dat beide bruggen worden ingericht als een gebied waarbij de ‘auto te gast is’ met ruime opstelplaatsen voor fietsers aan beide kanten van de bruggen, de fietspaden zullen worden afgesloten. Hiermee hoopt men het aantal ongevallen terug te dringen.

In reactie op het initiatief gaf de PvdA aan dat in hun optiek het voorstel onvoldoende was uitgewerkt en geen rekening hield met de bezwaren van de brugwachters. Meerdere partijen konden geen begrip opbrengen voor dit initiatief, het regende suggesties dat dit allemaal te maken heeft met de komende verkiezingen…

Al bij al kon het voorstel niet op voldoende steun rekenen, wethouder Slegers gaat door met de al eerder afgesproken aanpassingen die mogelijk al dit jaar worden gerealiseerd, dat zijn nog drie werkbare weken, zouden wondertjes dan toch bestaan?

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl