Uit de raadsvergadering van Zaanstad van 4 november

Gepubliceerd: 05-11-2021 11:11

Uit de raadsvergadering van Zaanstad van 4 november

ZAANSTAD - Deze week zijn er twee lange vergaderingen van de raad van Zaanstad geweest waarin de diverse onderdelen van de begroting zijn besproken. Dat heeft geleid tot dit artikel: uit de raadsvergadering van Zaanstad van 4 november 2021.

Algemene beschouwingen
Nadat vorige week donderdag de diverse fracties een algemene reactie hebben gegeven over de begroting is deze week wat dieper op de diverse onderwerpen ingegaan. Daarbij werden de nodige details niet geschuwd, of daarbij de grote lijnen voldoende in de gaten werden gehouden is een vraag.

Omdat de nodige details aan de orde kwamen was er minder te merken van de komende gemeenteraadsverkiezingen van maart vorig jaar in de bijdragen van de diverse partijen. Natuurlijk stelde elke partij vragen die de kleur van de partij duidelijk naar voren bracht. Groen Links met de nodige aandacht voor de natuur tegenover Lokaal Zaans die de indruk heeft dat het klimaatbeleid niet tot resultaten leidt.

Het grote aantal vragen en opmerkingen hebben nog niet geleid tot essentiële bijstellingen van de begroting voor de komende jaren. Komende dinsdag vind het afsluitend debat over de begroting plaats en dan zal blijken óf en waar er ruimte is om echte aanpassingen door te voeren. Veel financiële ruimte is er niet, het beeld dat er sprake is van het verdelen van armoede kon ook deze week niet worden weggenomen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl