Uitdaging voor Zaanse dichters

Gepubliceerd: 31-12-2019 9:12

Uitdaging voor Zaanse dichters

ZAANSTREEK - Joke Konijn organiseert opnieuw een editie van Veldwerk, de altijd verrassende manifestatie van beeldende kunst en poëzie in de even intieme als ruige Schaalsmeerpolder. Voordat het in september zover is, kunnen creatieve Zaankanters op 7 januari inspiratie opdoen bij FluXus op de Westzijde 168.

Naast Joke als organisator van het beeldende kunst en poëzie-evenement geven dichter-schrijver Hans Kuijper informatie en Ellis van Atten, stadsdichter075. Samen wordt er vanaf 19.30 uur gezocht naar inspiratie.

Samenwerking
Nieuw is deze keer de samenwerking met het blad DICHTER. van Uitgeverij Plint. Eind mei volgend jaar verschijnt een nummer van dat tijdschrift dat vooruitloopt op de manifestatie en een themanummer over maakt. Aan Zaanse dichters wordt gevraagd nieuw werk voor dit nummer aan te leveren.

Opening Veldwerk
De redactie van DICHTER. zal de mooiste ‘Zaanse’ gedichten een plekje geven in de uitgave. Naast het werk van de vaste contribuanten. De gedichten uit het blad zijn in september langs de route in de Schaalsmeer te zien. Ook worden enkele dichters, van wie gedichten zijn geplaatst, uitgenodigd om een bijdrage te leveren aan de feestelijke opening van Veldwerk. Die vindt op zaterdag 15 september plaats.

Spelregels
Zaanse dichters kunnen hun werk insturen met daarbij de volgende voorwaarden:
DICHTER. neemt alleen nieuwe gedichten op; dat wil zeggen werk dat niet eerder ergens is gepubliceerd,
Het thema van Veldwerk is ‘Geloof’ (in de ruimste zin des woords) Van geloof in jezelf tot het geloof in een almacht en alles daar tussenin. Ook wie juist met geen enkele vorm van geloof iets te doen wilt hebben, wordt uitgedaagd dat mooi te verwoorden,
Het blad DICHTER. is bedoeld voor lezers ‘van 6 tot 106’. Dat betekent niet dat er ‘kinderachtige’ gedichten in worden gepubliceerd. Wel dat de dichter rekening moet houden met een (deels) jong lezerspubliek; al te wrede, kwade, cynische of zwartgallige gedichten zijn minder geschikt,

Het is mogelijk dat de redactie van DICHTER. vraagt iets aan het gedicht te wijzigen. Natuurlijk blijft de auteur te allen tijde de baas over de eigen woorden, maar het niet voldoen aan een verzoek van de redactie kan ertoe leiden dat werk toch niet wordt geplaatst.

Deadline
De deadline voor inzenden staat op zaterdag 1 februari 2020, aan het eind van de Week van de Poëzie.
Stuur het werk naar: hanskuyper@hotmail.com Indien het werk voor publicatie wordt geselecteerd, volgt persoonlijk bericht na 1 maart. Over het hoe en waarom van de beslissing van de redactie is verder geen correspondentie mogelijk. Ook leuk om te weten: DICHTER. betaalt een vergoeding voor geplaatst werk.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl