UITinNoord-Hholland en UITwaaier stoppen

Gepubliceerd: 30-11-2016 16:11

UITinNoord-Hholland en UITwaaier stoppen

HAARLEM - Stichting CultureBase stopt per 1 januari 2017 met de grootste database van Noord-Holland ‘UITinNoord-Holland’ en het uitgeven van de ‘UITwaaier’. De provincie Noord-Holland ziet het niet meer als haar rol om te subsidiëren en een jaar bleek te kort om van volledig gesubsidieerd, naar volledig financieel zelfstandig te gaan. De stichting heeft 15 jaar lang Noord-Hollandse cultuur-toeristische instellingen succesvol ondersteund en gepromoot. De laatste UITwaaier verscheen op vrijdag 29 september en de UITinNoord-Holland database is nog tot 31 december 2016 in de lucht.

Met passie voor de Noord-Hollandse cultuur en erfgoed, geloof in de commerciële kracht van de producten UITinNoord-Holland en de UITwaaier én alle kennis, netwerk en ervaring van de afgelopen jaren, begon Stichting CultureBase dit jaar aan de uitdaging om culturele instellingen te overtuigen om te betalen voor de promotie. Ruim 320 culturele, Noord-Hollandse partnerorganisaties, groot en klein, zijn na 15 jaar overgestapt op een betaald partnership. Met 2 dikke UITwaaiers, een volle database met uitgaansinformatie, sterke promotie via Social Media en zeer gewaardeerde nieuwsbrieven, werd de culturele sector dit jaar in de volle breedte ondersteund en gepromoot.

Na jarenlange provinciale subsidie is er onvoldoende financiële basis om in 2017 verder te gaan. De provincie Noord-Holland vindt het niet meer haar rol om te subsidiëren, in de culturele sector is er onvoldoende geld beschikbaar om dit op te vangen en gemeenten willen niet dubbel subsidiëren. Zij geven vaak al subsidie aan de instellingen, die ook betalende partner zijn van CultureBase.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl