Uitspraak over nachtklok laat op zich wachten

19-02-2021 16:27

Uitspraak over nachtklok laat op zich wachten

STREEK - Menig streekgenoot zal vanmorgen aan de buis gekluisterd zijn geweest om de live beelden te volgen van de zitting van de rechtbank in Den Haag.

De rechtszaak was aangespannen door Viruswaarheid. Tot vreugde van de protestgroep haalde een rechter dinsdag in een kort geding een streep door de avondklok. De coronamaatregel was ingevoerd op basis van een noodwet, maar volgens de rechtbank was er geen "spoedeisend belang" om de avondklok in te voeren.

De Staat haastte zich dezelfde dag naar het hof met het verzoek de werking van het vonnis op te schorten. Dat deed het hof dinsdagavond kort voor 21.00 uur na een chaotisch verlopen zitting. Zo bleef de avondklok in elk geval tot de uitspraak in het hoger beroep gehandhaafd.

Aan het einde van de zitting van vandaag  is de conclusie dat het gerechtshof uiterlijk volgende week vrijdag uitspraak doet in de zaak over de avondklok. Dit  liet de voorzitter weten na afloop van het hoger beroep dat vrijdag diende in Den Haag. Tot die tijd blijft de avondklok zeker van kracht.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl