Vakantieboek voor en door Zaanse kinderen

Gepubliceerd: 12-12-2019 16:12

Vakantieboek voor en door Zaanse kinderen

ZAANSTREEK - Met de kerstvakantie bijna voor de deur, heeft wethouder Songül Mutluer op 12 december het eerste Zaanse vakantieboek uitgedeeld aan groepen 6, 7 en 8 van meerdere scholen in Poelenburg en Peldersveld.

Het idee voor het boek kwam van kinderen zelf. Samen met het bureau ConsultingKids, hebben leerlingen van de Horizon en de Windroos allerlei ideeën bedacht met als doel: meer kansengelijkheid onder Zaanse kinderen. Van al deze ideeën is het vakantieboek nu als eerste gerealiseerd. Het vakantieboek staat vol met spelletjes, interviews en leuke activiteiten om tijdens de vakantie te doen.

Wethouder Songül Mutluer: “Het is een prachtig doe-en-denk boek geworden. Heel bijzonder om te horen hoe kinderen denken over armoede en kansengelijkheid en creatief met hele concrete oplossingen komen. Voor kinderen, door kinderen, hier gaan we ook in de toekomst vaker mee aan de slag.”

Het idee achter het boek is om kinderen tijdens de vakantie te blijven stimuleren om te lezen, zodat ze niet met een achterstand terugkomen op school. En ook voor kinderen die niet op vakantie gaan omdat hun ouders het niet breed hebben, draagt het boek bij aan een leukere vakantietijd. In Poelenburg en Peldersveld groeit ongeveer 1 op de 3 kinderen op onder de armoedegrens. Daarom zijn deze wijken als eerst geselecteerd om aan dit project mee te doen.

Op de foto nemen Nesibe, Safouan, Janna en Hakan het eerste exemplaar van het vakantieboek in ontvangst van wethouder Songül Mutluer. (Fotograaf: Jolanda Hoogendoorn)

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl