Vakantiedoos voor kwetsbare kinderen

03-06-2020 12:05

Vakantiedoos voor kwetsbare kinderen

WESTZAAN - Vakantie vieren is in deze periode voor iedereen iets waarover niets te voorspellen valt. Dat is tijdelijk. Voor ongeveer 1000 kwetsbare kinderen is het al langer een probleem. Daarom is het goed dat veel kinderen jaarlijks opgenomen worden door lieve vakantie-gezinnen in Nederland die zijn aangesloten bij Europa Kinderhulp.

Bij de familie Smit in Westzaan zijn sinds 1993 jarenlang kinderen uit Hannover, Engeland, Oostenrijk en Nederland op vakantie geweest. Bij zeker nog 200 gezinnen in de Zaanstreek hebben veel kinderen via Europa Kinderhulp een fantastische vakantie beleefd. Het principe is eenvoudig stelt Joke Smit: een bordje extra op tafel, en echte aandacht en zorg voor een kind dat het thuis minder goed getroffen heeft dan je eigen kinderen. De impact die het heeft op deze kwetsbare kinderen is echter enorm. Het is ontroerend om te ervaren dat zijzelf de vakantie bij jou thuis beschouwen als hun mooiste jeugdherinnering. Dat zij, nu ze zelf volwassen zijn en nog steeds langs komen, aangeven dat het hen gestimuleerd heeft om te gaan studeren, een beroep te leren zodat zij uit de cirkel van “kansarm” konden komen. 


Des te triester is het dat zo’n 1000 kinderen dit jaar door Corona niet naar hun vakantiegezin kunnen. Juist nu ze het zo nodig hebben! Geen kans dit jaar om weer even een paar weken “kind” te zijn bij mensen die voor jou zorgen in plaats van dat jij moet zorgen voor je kleine broertje of zusje….

De familie Smit bedacht samen met de medewerkers van Europa Kinderhulp daarom het plan om de kinderen iets leuks te bezorgen en hen de boodschap te brengen dat we aan ze denken: in plaats van een vakantie in Holland bezorgen we Holland in een vakantiedoos bij hen: “From Holland with Love”.

Wat kan er in de doos: de standaardartikelen voor elke doos zijn: pannenkoekenmix op waterbasis, speculaas, stroopwafels, minipakjes hagelslag, drop, zeep, shampoo, douchespons, tandpasta, tandenborstel, koffie/thee, kam, borstel, stoepkrijt, kneedklei. Aangevuld met onderstaande artikelen per leeftijdscategorie;

Maak ook een kind blij deze zomer Vul de doos met de algemene en de extra artikelen en lever deze in bij Joke en Pedro Smit, Kerkbuurt 27 in Westzaan. Maar wij kunnen de doos ook bij u ophalen: één telefoontje is genoeg 06-29537739.

Wilt of kunt u geen doos vullen maar wilt u wel een bijdrage leveren aan dit doel dan kunt u terecht op de site van Europa Kinderhulp. Met uw gift draagt u bij aan een doos vol lekkernijen, spelletjes en leuke spulletjes. Door € 5,00 extra te doneren kun je ook een

broertje of zusje blij maken binnen deze kwetsbare gezinnen of gezinsvervangende tehuizen. https://europakinderhulp.nl/fromhollandwithlove/

DOET U OOK MEE EN LAAT U EEN KINDERSNOETJE WEER STRALEN?

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl