Vanaf maandag 13 april werkzaamheden aan de A8

10-04-2020 19:26

Vanaf maandag 13 april werkzaamheden aan de A8

STREEK - In opdracht van Rijkswaterstaat werkt Boskalis in de komende drie weken ‘s avonds en ’s nachts op de A8 tussen de N246 en het knooppunt Zaandam. De werkzaamheden beginnen aanstaande maandag 13 april. Dit kan geluidsoverlast opleveren voor direct omwonenden. Het werk is ter voorbereiding op het groot onderhoud van de A8 deze zomer.


Rijkswaterstaat en Boskalis hebben besloten om deze voorbereidende werkzaamheden eerder uit te voeren dan gepland, omdat er vanwege het coronavirus nu minder verkeer op de weg is. Bovendien wordt ook op dit project gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM. De partijen willen voorkomen dat – als de coronacrisis voortduurt - de geplande volledige afsluiting van de A8 deze zomer langer gaat duren omdat minder mensen en materieel tegelijkertijd op een wegdeel kunnen worden ingezet.

Drie weken in april
De voorbereidende werkzaamheden vinden plaats op doordeweekse avonden en nachten van maandag 13 april t/m donderdag 30 april tussen 19.00 en 05.30 uur. De vrijdagavonden en -nachten worden alleen gebruikt als uitloopmogelijkheid, bijvoorbeeld als het werk tegen zit. In de weekenden wordt er niet gewerkt. Boskalis werkt aan de vangrail en sloopt de voegen tussen asfalt en bruggen.

Mogelijk hinder
De werkzaamheden in de avonden en nachten kunnen gepaard gaan met geluidshinder in de directe omgeving. Ter hoogte van Middel en de Guisweg in Westzaan en in knooppunt Zaandam worden voegen verwijderd met sloophamers. Boskalis werkt daar zo veel mogelijk met flexibele geluidsschermen om de hinder te beperken. Het werk aan de vangrails vindt plaats langs de hele route. Automobilisten kunnen in april gebruik blijven maken van de A8. Wel worden in enkele nachten verbindingswegen in knooppunt Zaandam afgesloten en in de laatste werkweek de opritten (2) Zaanstad-Westerkoog en (3) Zaanstad-Koog. Verkeer wordt ter plaatse met gele borden omgeleid.

Deze zomer
De A8 tussen de N246 en knooppunt Zaandam krijgt deze zomer stiller asfalt en geluidwerende voegen tussen asfalt en bruggen. Bovendien wordt de regenwaterafvoer verbeterd. Dit betekent een afsluiting van de A8 richting Amsterdam van 12 juli 21.00 uur tot 11 augustus 05.00 uur tussen de N246 en knooppunt Zaandam. Het tweede deel van de A8, tussen knooppunt Zaandam en Coenplein, is gewoon open. De afsluiting betreft alleen verkeer richting Amsterdam, de richting Alkmaar, Beverwijk, Zaanstad blijft beschikbaar. Ook de A10 Noord gaat deze zomer in groot onderhoud.

Bericht: Persbericht Rijkswaterstaat

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl