Vastenactie 2021, Wandel voor een ander

18-02-2021 09:57

Vastenactie 2021, Wandel voor een ander

STREEK - Wandelen in en door onze streek is steeds populairder aan het worden. Nu de winterse ellende verdwenen is zal menigeen de de wandelschoenen weer aan willen trekken. Krommenieer Peter Smit maakt zich sterk voor de virtuele wandeltocht ‘Wandel voor een ander’. Daar is hij woensdag mee gestart en hij doet een oproep richting Zaankanters (en iedereen daar buiten) om deel te nemen.

Altijd al eens in de prachtige natuur van Kenia willen wandelen? De mensen in Sierra Leone willen ontmoeten? De zon zien ondergaan in Zambia? Zoals geschreven is er woensdag 17 februari gestart met de virtuele wandeltocht ‘Wandel voor een ander’. Aanmelden voor deze tocht. is nog altijd mogelijk. In ruim zes weken lopen de deelnemers van Sierra Leone naar Zambia, dwars door Afrika, maar liefst 9200 kilometer!

Hoe werkt het?
De streekgenoot kan thuis ‘gewoon’ zijn of haar wandelingen maken - of uw fietstocht of hardloopronde - en meldt zich vervolgens op de speciale actiewebsite hoeveel kilometer er zijn afgelegd. De kilometers van alle deelnemers worden toegevoegd aan de reis en zo leggen de wandelaars samen de 9200 kilometer in ruim zes weken af. Iedere deelnemer ontvangt tussentijds regelmatig updates over de landen en plaatsen waar doorheen gelopen is. Ook kunnen deelnemers hun wandelervaringen met elkaar delen.

Wandelpagina
Aanmelden is eenvoudig en in vijf minuten gebeurd via https://www.vastenactie.nl/wandel-voor-een-ander. Klik op de button ‘Aanmelden’ op deze pagina. U komt nu op het Engelstalige platform My virtual Mission waar we een eigen Nederlandstalige wandelpagina hebben. De missioncode die moet worden ingevuld is: 2021.

Vanaf woensdag 17 februari kunt u uw kilometers invullen op onze wandelpagina. Op de routekaart is dan te zien welke weg we volgen en langs welke plaatsen we komen. Ook zijn de weersomstandigheden tijdens onze tocht zichtbaar en de temperaturen liggen op onze reis een stuk hoger dan in Nederland.

Sponsortocht deelname € 25
Vastenactie steunt jaarlijks zo’n 60 kleinschalige ontwikkelingsprojecten. Daarmee helpen we duizenden kinderen en volwassenen met zaken als onderwijs, gezondheid en voedselzekerheid. Met onze reis door Afrika willen we ook fondsen werven voor onze projecten. Daarom vragen we u om na aanmelding minimaal € 25 over te maken aan Vastenactie, rekeningnummer NL21 INGB 000 000 5850 o.v.v. Wandel voor een ander deelname.

U kunt uzelf natuurlijk ook laten sponsoren door familie, vrienden en kennissen. Het sponsorgeld dat u zelf ophaalt kunt u ook overmaken op bovenstaand rekeningnummer o.v.v. Wandel voor een ander sponsor. Maar er zijn ook nog andere manieren om u te laten sponsoren, zoals via een digitale collectebus of geef.nl. klik hier voor meer tips en uitleg.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met regiocoördinator Petra Janssen, 06 86816245 of per mail via petra.janssen@vastenactie.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl