Veelbesproken 5G nu ook beschikbaar in Zaanstad

Gepubliceerd: 28-07-2020 10:07

Veelbesproken 5G nu ook beschikbaar in Zaanstad

STREEK - Er zijn mensen die het totaal niet zien zitten, anderen zien er een nieuw tijdperk in voor digitale innovatie van Nederlandse steden en dorpen. Hoe dan ook is per heden het 5G-netwerk ook in Zaanstad beschikbaar. 

Inwoners en bedrijven van de gemeente krijgen in de komende dagen toegang tot de ongekende mogelijkheden die het 5G-netwerk biedt. Mogelijkheden die zorgen voor digitale innovatie van stad en dorp, zodat lokale ondernemers verder kunnen innoveren en inwoners nog meer uit hun smartphone of tablet kunnen halen.

Zaanstad beschikt binnen een aantal dagen over het T-Mobile 5G-netwerk. Daarmee stapt de gemeente, samen met het grootste gedeelte van de rest van Nederland, in een nieuwe fase van mobiel internet. Een ontwikkeling waar de afgelopen jaren veel over gesproken is. De 5G-technologie neemt Nederland mee naar een toekomst van ongekende mogelijkheden. Eind 2020 is het landelijk dekkend.

In een persbericht laat Tisha van Lammeren, Directeur Consumentenmarkt weten dat er keihard aan gewerkt is: de ambitie een 5G-netwerk van wereldklasse aan te bieden. "Een netwerk, dat consumenten ook in Zaanstad toegang geeft tot nieuwe toepassingen, waarmee zij in het dagelijks leven nog meer uit hun smartphone of tablet kunnen halen. Daar zijn we trots op."

Slimmer en dynamischer
5G biedt mogelijkheden voor slimmere steden en dorpen (smart cities) in Nederland, waar alle inwoners, lokale ondernemers en organisaties profijt van kunnen hebben. Door veel gemeenten is volgens de telecom aanbieder reikhalzend uitgekeken naar de mogelijkheden van smart cities. 
Leon Toet, Directeur Zakelijke Markt stelt dat optimale connectiviteit onmisbaar is in de gedigitaliseerde samenleving. Ook voor de lokale economie in Zaanstad. "Het nieuwe 5G-netwerk ondersteunt Internet of Things en andere digitale technologieën. Dat biedt nieuwe kansen voor startups, bedrijven, scholen en overheidsorganisaties. We nodigen hen dan ook van harte uit samen met ons te ontdekken welke innovaties en technologieën voor hen kunnen werken om een volgende stap naar de toekomst te maken. De mogelijkheden voor ondernemers in Zaanstad zijn eindeloos.”

Ook KPN heeft haar 5G netwerk inmiddels in gebruik genomen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl