Veilig Fortenseizoen start 5 en 6 juni

Gepubliceerd: 30-05-2021 14:05

Veilig Fortenseizoen start 5 en 6 juni

STREEK - Het seizoen van de forten, vestingen en bunkers van alle Nederlandse waterlinies zal in het weekend van 5 en 6 juni 2021 van start gaan. Na een lange lockdown bieden versoepelingen ruimte voor meer activiteiten. Fortlocaties zijn ideale plekken om veilig te recreëren en te genieten van historie in het post-corona tijdperk.

Vlak voor de Start Fortenseizoen rolde het nieuwe FORT! Magazine van de persen. De achtste inmiddels en hij wordt steeds dikker. Mede dankzij een schenking van de BankGiro Loterij, was Liniebreed in staat om de oplage te verhogen naar 45.000 exemplaren. Ambassadeur van de BankGiro Loterij, Leontien Ruiters, nam vrijdag 28 mei het eerste exemplaar in ontvangst op Fort Uitermeer in Weesp. Deze week wordt maar liefst 60 pagina’s linie-leesplezier verspreid over zo’n 500 locaties. 


Met het oog op de UNESCO-Werelderfgoed nominatie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie als uitbreiding van de Stelling van Amsterdam, brengt FORT! een ware Ode aan deze Hollandse Waterlinies. Ook vele andere linies én vestingsteden krijgen bijzondere aandacht in dit nummer. Van Atlantikwall en Stelling Den Helder tot Romeinse Limes en Zuiderwaterlinie. Het magazine kan gratis meegenomen worden bij 130 forten, VVV's, of lees het digitaal op forten.nl.

Coronaproof
Een bezoekje aan een fort is het ideale dagje uit. Met hun weidse terreinen zijn forten en vestingen geweldige plekken om veilig samen te komen. Ga je voor een stevige wandeling, een interessante rondleiding, museumbezoek of plof je liever in een luie stoel op een terras? Op een fort is het heerlijk ontspannen, genieten van de vrijheid en vrije tijd. Kijk op forten.nl voor een fort, bunker of vesting bij jou in de buurt.

Ode aan de Hollandse Waterlinies
Nederland telt 10 waterlinies; verdedigingslinies bestaande uit forten en bunkers met een ingenieus systeem van dijken en sluizen. Eén daarvan, de Stelling van Amsterdam, is sinds 1996 UNESCO Werelderfgoed en viert dit jaar haar 25-jarig jubileum. En een andere grote waterlinie, de Nieuwe Hollandse Waterlinie, is genomineerd voor de status van Werelderfgoed als uitbreiding op die Stelling van Amsterdam.

Ga op bunkerexpeditie, ontdek wandelend of fietsend het linielandschap, boek een rondleiding of pak een terrasje. Ook de fortmusea mogen hun deuren weer openen. Bekijk het programma op www.forten.nl.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl