Verder verloop Week van de Industriecultuur afgeblazen

14-10-2020 08:58

Verder verloop Week van de Industriecultuur afgeblazen

STREEK - De aangescherpte maatregelen die het kabinet afgelopen dinsdag heeft aangekondigd, en met name die rondom evenementen en de oproep om het (sociale) verkeer zoveel mogelijk te beperken, zorgen ervoor dat de programmaleiders Industriecultuur dit besluit met pijn in het hart hebben moet nemen. ' Een moeilijk besluit, maar met zorg voor ieders gezondheid en passend bij de maatregelen die vanaf nu gelden in Nederland.

Terugblik. 

Reden te meer om heel dankbaar terug te kijken op de afgelopen dagen, want wat een knallende start van de Week van de Industriecultuur beleefden we. Zeker dertig activiteiten hebben we op verantwoorde en weloverwogen wijze samen met bewoners en bezoekers van het Noordzeekanaalgebied mogen beleven. We nemen jullie graag even mee terug.

Over water. 
In IJmuiden ging afgelopen vrijdag de kurk van de champagnefles bij de opening van de foto-expositie ‘Van Sluis tot Zaan’ en tegelijkertijd ging de verlichting aan op de Watertoren, de Halkade en het Zee- en Havenmuseum. Deelnemers werden vervolgens per boot meegenomen op de safari door de haven van IJmuiden en konden op open zee genieten van de indrukwekkende skyline. Per RIB boot ging het programma op zaterdag verder en vanuit de haven van Beverwijk vertrok er op zondag een boot met verrassende verhalen over de bedrijvigheid in Beverwijk.

Ook beste stuurlui aan wal! 
Tijdens de workshops tekenen van Eric J. Coolen en schilderen van Marcella van Zanten werden werkelijk meesterwerken geproduceerd en ook de masterclasses fotografie en de Instameet in Beverwijk met Monique Anrochte leverden prachtige plaatjes op. Ook in Zaanstad werd het Hembrugterrein grondig verkend met smartphones en camera’s; tijdens de Instameet van Marjolein Lensink en de rondleiding van het Zaans Museum kwam de geschiedenis van dit voormalig militaire terrein, waar tot eind vorige eeuw vuurwapens, artillerie en munitie werden geproduceerd, weer even tot leven.

Theater en kunst. 
Ondertussen vocht Don Qu in de Zaanse Vermaning tegen de draken en de monsters van de industriële vooruitgang en verwelkomde IFIKZ ook de bezoekers bij de fototentoonstelling en het filmfestival over de industriële ontwikkelingen in de Zaanstreek. 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl