Verhalenverteller Joep van Leeuwen maakte protestsong tegen verloedering in de zorg

06-12-2018 14:27

Verhalenverteller Joep van Leeuwen maakte protestsong tegen verloedering in de zorg

REGIO – Hij is op 27 januari één van de Zaanse Verhalenvertellers die optreden in het Molenmuseum en maakte in zijn rol als zanger-liedjesschrijver een protestlied tegen de marktwerking in de zorg: Joep van Leeuwen.

De fysiotherapeut van het Medisch Centrum Slotervaart verloor zijn baan toen het ziekenhuis onlangs failliet ging. Als betrokken zorgverlener zag hij met lede ogen hoe de zorg in het Amsterdamse ziekenhuis onder invloed van door de politiek opgelegde marktwerking, achteruit holde. Met als slachtoffers het ziekenhuispersoneel en patiënten. Dit werd de bron voor zijn protestlied ‘De zorg is ziek’. Het nummer is inmiddels verschenen op YouTube, Spotify en op dezorg-isziek.nl.

'Meer met minder'
,,Al jaren zag ik met eigen ogen hoe de marktwerking, en dus het geld, steeds meer de boventoon ging voeren in de zorg. Zorgen voor maakte plaats voor efficiëntie en ‘meer met minder’. Toen het ziekenhuis failliet ging door wanbeleid van zowel zorgverzekeraar(s) als eigenaren en zag hoe de sluiting op onmenselijke manier plaatsvond, was voor mij de maat vol. Uit frustratie schreef ik mijn protestsong. Want echt, de zorg ís ziek.”

Jeroen van Leeuwen hoopt dat zijn nummer politici aan het denken zet over de gevolgen van marktwerking in de zorg. Hij maakt een pleidooi om onze zorgpremies weer naar de zorg te laten gaan en die zodoende betaalbaar te houden.

De protestsong is te beluisteren op https://www.dezorg-isziek.nl/

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl