Verhuizing Kraaien met ten minste twee jaar uitgesteld

Gepubliceerd: 13-09-2019 17:09

Verhuizing Kraaien met ten minste twee jaar uitgesteld

ZAANSTAD - Naar aanleiding van de beslissing van de Raad van Staten rondom het Programma Aanpak Stikstof hebben meerdere partijen (CU, PvdA, Rosa, D66 en CDA) vragen gesteld over de effecten van deze beslissing op de (bouw) ontwikkelingen in Zaanstad.

De hele PAS-problematiek heeft direct gevolg voor de ontwikkelingen rondom het Fortuinpark in Rooswijk, deze zijn ‘On Hold’ gezet. Kap van de bomen in het beoogde sportpark voor de Kraaien wordt stilgelegd. Dit levert een vertraging voor deze ontwikkeling van tenminste twee jaar op aldus wethouder Slegers. Na wordt gegaan of de renovatie van de huidige velden van de Kraaien kan worden beperkt door alleen de toplaag van de velden te vervangen, deze velden zijn al enige tijd in slechte staat en de vereniging heeft dispensatie van de hockeybond om nog wel op deze velden te mogen spelen. Die dispensatie wordt volgend seizoen niet verlengd dus er moet iets gebeuren.

In totaal moeten een zestiental nieuwbouwprojecten in de stad opnieuw worden onderzocht als gevolg van de stikstof problematiek. De oude rekentool voldoet niet aan de Europese richtlijnen, een nieuwe rekentool is nog niet beschikbaar.

Het project Het Gouwpark op de plek van het voormalig ziekenhuis De Heel wordt vooralsnog niet geraakt door deze problematiek omdat deze wijk energieneutraal wordt gebouwd. Onderdeel van dit energieneutraal zijn is de Biomassacentrale, mocht die niet worden opgestart dan komt ook dit project op losse schroeven te staan.

Er wordt, in samenwerking met Rijk en Provincie, naarstig gezocht naar een oplossing van de stikstof problematiek.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl