Verhuizing Molenmuseum naar Zaanse Schans stap dichterbij

30-11-2018 13:30

Verhuizing Molenmuseum naar Zaanse Schans stap dichterbij

KOOG AAN DE ZAAN – Goed nieuws voor Vereniging De Zaansche Molen. Het college van B&W mag het huidige pand waar nu het molenmuseum in is gevestigd, Museumlaan 18, verkopen. En de opbrengst gebruiken om een Molenmuseum op de Zaanse Schans te realiseren.

Dat besluit legt het college voor aan de gemeenteraad. Op het huidige pand zit een verplichte voorwaarde voor verkoop terug aan de gemeente voor een bedrag van 0,45 eurocent. Deze voorwaarde is in 1973 opgesteld om te voorkomen dat het pand naar de Zaanse Schans zou worden verplaatst.

Inmiddels staat de wind bij de vereniging wel richting verhuizing naar de Zaanse Schans. Verplaatsing van het molenmuseum en de bouw van een de bouw van het nieuwe bezoekerscentrum ‘Wereld van Windmolens’ kost echter miljoenen. Verkoop van het huidige molenmuseumpand zou rond de 1 miljoen opleveren. (bron: NHD). Verhuizing naar de Schans is al jarenlang een wens van de vereniging. De huidige locatie ligt te ver af van de Zaanse Schans.

Ook wil het college meewerken aan een bestemmingsplanwijziging van het pand Museumlaan 18 van cultuur naar wonen. Ook dit legt het college voor aan de raad.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl