Verkiezing in de steigers

Gepubliceerd: 28-02-2021 11:02

Verkiezing in de steigers

STREEK - De schermutselingen zijn al volop gaande. Of ons land /de hele wereld nu in een pandemie vertoeft of niet: keuzes dienen we altijd te maken. Dat doen we ieder moment van de dag, maar 17 maart 2021 gaat het om de reguliere Tweede Kamerverkiezingen. Wie door onze streek loopt/rijdt ziet de inmiddels bekende strakke borden zonder slecht geplakte posters over poster over posters.

Er doen deze verkiezingen liefst 37 partijen mee met de verkiezingen. Een naoorlogs record. Moeten we daar trots op zijn of is het juist bedenkelijk? Deze verkiezingen zullen ongetwijfeld gekenmerkt worden door de coronacrisis, de wereldwijde pandemie. Niet voor niets zijn er diverse maatregelen getroffen om de gezondheidsrisico's bij het stemmen zo klein mogelijk te maken.

In het centrum van Zaandam valt het op dat een aankondigingsbord zo ongeveer in de verbouwing is opgenomen. Alsof de bouwvakkers ook om aandacht schreeuwen………zoals zovele groeperingen in ons land. ‘De landelijke politiek heeft te weinig aandacht voor de werkvloer’ zo klonk het van de steiger. ‘Die grote jongens en meisjes regelen het allemaal wel. En wij staan met lege handen.’

Dat klinkt wat verbitterd. De uiteindelijke uitslag zal duidelijk moeten maken in hoeverre al die partijen aandacht en stemmen hebben gekregen van het morrende volk. Of zal de VVD weer met een straatlengte voorsprong winnen?

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl