Verkiezingen op komst: politici op drift

Gepubliceerd: 16-11-2021 9:11

Verkiezingen op komst: politici op drift

STREEK - Nu de datum van 16 maart 2022 en de die dag te houden gemeenteraadsverkiezingen steeds dichterbij komt is er aan het lokale politieke front steeds meer beweging te zien en horen. De meest recente opvallende beweging is dat twee raadsleden van de PVV Zaanstad zijn overgestapt naar de politieke partij Belang van Nederland. Het betreft hier de raadsleden Homme Heida en Koert Calkhoven.

Het duo heeft zich per direct aangesloten bij de landelijke politieke partij Belang van Nederland, de nieuwe partij van Tweede Kamerlid en lijsttrekker Wybren van Haga. Homme Heida en Koert Calkhoven zetten hun raadswerk voort onder de naam BVNL Zaanstad.

De motivatie voor het uittreden is volgens de beide raadsleden, kenbaar gemaakt in een persbericht vanuit Den Haag, ontstaan door het ontbreken van een partijstructuur in zowel de landelijke, de provinciale als de gemeentelijke PVV. 


'Ondanks jarenlange pogingen hier verandering in te brengen is dat niet veranderd, maar eerder slechter geworden. Beide raadsleden noemen de ondersteuning vanuit de landelijke BVNL een verademing. Ze gaan met veel overtuiging aan de slag met het opstellen van een verkiezingsprogramma. Zaanstad staat voor een grote opgave en de huidige politiek in deze gemeente is absoluut niet in staat de enorme problemen op te lossen. Ze onderschrijven de uitgangspunten van BVNL volledig.' 

Door deze afsplitsing ontstaat er in de raad van Zaanstad een nog diverse bezetting. De vraag of dit allemaal bevorderlijk is voor de lokale gezondheid is voor velen een vraag. 

Vanuit Den Haag is door Wybren van Haga, de man die in korte tijd al voor diverse partijen heeft gekozen, enthousiast gereageerd op het initiatief van de beide raadsleden in Zaanstad. “Onze partij groeit als kool. Mooi dat ons geluid nu ook gehoord wordt in de gemeenteraad van Zaanstad.” 

De nieuwbakken BVNL-woordvoerder Zaanstad Homme Heida (zie foto) voegt er in het eerder genoemde persbericht aan toe zich al helemaal thuis te voelen in een organisatie die open staat voor ideeën over politiek, regionaal en landelijk. 
Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl