Verkorting wachtlijsten wonen

Gepubliceerd: 24-01-2020 13:01

Verkorting wachtlijsten wonen

ZAANSTAD - In het Zaanstad Beraad van donderdag 23 januari kwam een agenda initiatief van D66 aan de orde. De partij mist de onorthodoxe maatregelen om de woningbouw op gang te krijgen, om dergelijke maatregelen is raadsbreed gevraagd. Indiener Jan de Vries kwam met het idee om een cruiseschip aan de Prins Hendrikkade af te meren en daar jongerenhuisvesting in te realiseren.


Hij baalt ook dat het zo lang duurt voor de ideeën rond de klaine hoisies nog niet in daden zijn omgezet, Ruud Pauw (Rosa) deelt die mening, er wordt al vier jaar over gesproken er staat er nog geen één. Andere steden laten zien dat dit veel sneller kan.


Wethouder Mutluer geeft aan dat er heel veel gebeurt, ruim 1600 woningen zullen in de komende 2 jaar worden gerealiseerd. Nadeel van de tijdelijke oplossingen als de klaine hoisies is dat deze volgens de geldende regels maar 10 jaar mogen staan. Om dergelijke projecten financieel rendabel te krijgen moet deze periode ten minste 15 jaar zijn.

Bij het zoeken naar tijdelijke woningen zoekt de gemeente naar partners in de vorm van de woningbouwcorporaties daar wordt mee gesproken. Het doel van het college is gelijk aan dat van de raad, zoveel mogelijk woningen realiseren op zo kort mogelijke termijn.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl