Verrassend advies van de formateurs

Gepubliceerd: 20-09-2019 10:09

Verrassend advies van de formateurs

ZAANSTAD - Job Cohen en Geerten Boogaard, de formateurs die op zoek zijn naar versterking van het minderheidscollege dat is overgebleven naar de perikelen binnen de VVD hebben een verrassend advies naar buiten gebracht.

Op basis van de gesprekken die ze met diverse partijen hebben gevoerd zijn ze tot de conclusie gekomen dat het herintreden van de VVD in het college en het toetreden van Groen Links de meest kansrijke optie is. Met name het herintreden van de VVD is verrassend omdat deze partij voor het zomerreces nog heeft aangegeven zichzelf weer te willen hervinden en intern de boel op orde te stellen voor ze klaar waren om opnieuw mee te regeren.

Terugkeer Gerard Ram?
Of dat proces van zichzelf hervinden en intern de boel op orde te stellen veel sneller is gegaan dan verwacht of dat het pluche wel heel sterk lonkt is nog niet duidelijk. Wel is in de wandelgangen vernomen dat oud-wethouder Gerard Ram weer staat te trappelen om terug te keren in de raad.

In de bijdrage van René Tuin in de raadsvergadering van 19 september werd de indruk gewekt dat het al een gelopen race zou zijn. Groen Links heeft aangegeven nog wel over het college programma te willen praten voordat ze daarvoor verantwoordelijkheid wil dragen.

Teleurgesteld
De SP, één van de andere partijen waar nog mee werd gesproken is zeer teleurgesteld over de gang van zaken. Patrick Zoomermeijer vind het heel vreemd dat de VVD opnieuw in beeld is terwijl deze partij toch de aanleiding is van de huidige situatie.

POV voorman Harrie van de Laan maakt zich ernstig zorgen over de financiële gevolgen van de nieuwe samenstelling van het college. In zijn optiek is het nieuwe college veel te links, een standpunt waar Peter Haase van de PVV zich bij aansloot.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl