Verrassende finalisten op Groote Koogsche Toernooi

15-08-2020 09:08

Verrassende finalisten op Groote Koogsche Toernooi

KOOG AAN DE ZAAN - De eerste Zaanse voetbalreunie kan als geslaagd de boeken in. Op het terrein van KFC was er voldoende te beleven. Dat uiteindelijk SVA en WSV’ 30 als winnaar van het veld stapten verraste menig supporter. Toch valt op de behaalde uitslagen weinig tot niets af te dingen. Zondag speelt KFC tegen Saenden voor het brons waar SVA en WSV’30 in de wei komen voor het goud. Aanvang beide wedstrijden 14.00 uur.

KFC toonde zich als vanouds een prima gastheer. Met het oog op de Corona-perikelen waren er rondom de velden keurig om de 1,5 meter blauwe stippen langs de lijn geplaatst. Meer valt er als club niet te doen. Het is aan de bezoekers om zich daadwerkelijk aan die afstand te houden. Dat gedrag verdient nog enige verbetering. 

Het noopte Rob Vet, voormalig Saenden preses, om ietwat geïrriteerd afstand te nemen van de meute. ‘Dit kan toch niet? Waar zit hun verstand?’

Op het bijveld stond de wedstrijd tussen SVA en Saenden genoteerd. Twee derde klassers met totaal andere samen- en instelling. De Assendelvers opteren voor handhaving waar de Wormerveerders beslist mee willen strijden om de titel.

In het veld was van dat verschil echter geen sprake. SVA nam brutaal de leiding via de van DEM overkomen Cas Nootebosch. Eerder speelde hij in de jeugd van KFC en waagde toen de overstap naar FC Groningen. Voorafgaand aan die eerste goal verdiende Saenden eigenlijk een strafschop toen SVA doelman Max Boon een aanval onreglementair onderbrak. De arbiter liet echter doorspelen.

Het verschil in gemiddelde leeftijd bij beide teams (Saenden beschikt over vnl dertigers waar SVA veel jeugd inbrengt) maakt dat de Assendelvers de tegenstander goed in bedwang kon houden. Het was Tom Drost (overgekomen van RCZ) die de 2-0 netjes scoorde.

Na de pauze eenzelfde spelbeeld. Op het moment dat Mats Sandberg (weer terug aan het front na blessureleed) de 3-0 intikte was de strijd gestreden.

Saenden wist via de nieuwe aanwinst Christian Supusepa uit een nette vrije trap nog wel de eer te redden. Na afloop liep trainer Rene Reijinga hoofdschuddend van het veld. ‘We zijn nog niet helemaal bij de les’ klonk het mild.


Wateroverlast
Op het hoofdveld duurde het allemaal wat langer alvorens de teams van KFC en WSV’30 konden aftrappen. De wateroverlast was te groot waardoor arbiter De Waal wachtte tot het veld weer enigszins droog was. Dat bood de aanwezigen de gelegenheid om de prachtige tribune te bekijken. 

Van meet af aan toonde de Wormers zich gretiger en dat deed KFC zich noodgedwongen tot verdedigend spel beperken. Halverwege de eerset helft was de balans weer gevonden. Beide teams wilden graag, creërden wat kansen, maar mistten nog de scherpte. De duels waren pittig, maar geen moment te heftig.

Na de pauze een ongeveer gelijk beeld. Dat Luuk Mol uit een voorzet van Arnoud van Oers de 1-0 voor WSV’0 scoorde was op dat moment in de wedstrijd terecht. KFC moest meer gaan aanzetten en dat vonden de gasten niet erg.

Aanvallend moet het allemaal nog wat beter gaan functioneren. Beide doelmannen wisten echter met diverse goede ingrepen ook menig aanval in de kiem te smoren. Over het geheel bezien was WSV’30 toch de terechte winnaar.

Enige minpuntje was het niet willen branden van twee lichtmasten op het hoofdveld. De toch al karige verlichting was daardoor amper toereikend voor deze wedstrijd. 

FOTO'S Peter Seijmour

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl