Verrassende ontwikkelingen op de zondag

11-10-2020 22:57

Verrassende ontwikkelingen op de zondag

STREEK - Natuurlijk ontkwamen ook diverse zondagsvoetballer niet aan een verplichte rust. De weersgesteldheid was helaas niet de enige reden voor die inactiviteit.

In Beverwijk besloot het bestuur van RKVV DEM vanwege een aantal positieve coronabesmettingen bij de senioren diverse wedstrijden te annuleren. Ook die van OFC viel daaronder.

In de eerste klasse moest Fortuna W op bezoek bij AGB. De ervaring van de Wormerveerders op het voormalige SLTO terrein waren positief. Dat werd ook vandaag bewezen met de 1-2 overwinning.

Op eigen veld wist Assendelft te stunten tegen het uiterst ambitieuze SDZ. De 0-0 remise betekende voor de zwartwitten het eerste competitiepunt terwijl er aan Amsterdamse zijde ongetwijfeld nog lang zal worden nagesproken over alweer gemorste punten.

Op eigen terrein was het voor KFC eigenlijk geen probleem om FC Den Helder er onder te houden. Met bij vlagen goed en verzorgd spel werd de Helderse fusieclub onder controle gehouden. Pas bij 3-0 wisten de bezoekers voor steviger weerwerk te zorgen. Dat lag misschien ook wel aan de Koogers die zich lieten meeslepen. ‘Denk nu eens na’ liet trainer Guillaume Groot langs de lijn weten. ‘We staan met 3-0 voor, doe niet zo mal.’ Vanaf dat moment was er weer de controle en ging de winst terecht naar de blauwrode brigade.

In de derde klasse vielen twee wedstrijden weg waaronder de derby tussen Hercules Zaandam en Sporting Krommenie. De andere derby, Saenden-WSV’30, eindigde in een 1-0 winst voor het team van trainer Rene Reijinga. In een sportieve match gingen beide clubs voor de overwinning, maar er werden te veel kansen gemist. Het spel golfde wel over en weer. Na een ruststand van 0-0 ontstond er meer druk van Saenden waardoor de uitvallen van WSV gevaarlijk werden. Pas in de 82 ste minuut viel de beslissing via eens strafschop in het voordeel van de thuisploeg.

In Westzaan kwam de 2-1 winst van Westzaan niet vanzelf tot stand. De tweede helft mag gerust als zinderend de boeken in. De roodwitte leeuwen hielden het hoofd koel en stapten als terechte winnaar van het veld.

Rood Wit Zaanstad blijft op het juiste spoor. Ook nu werd de tegenstander (Victoria O) met 2-1 aan de zegekar gebonden.

RCZ wist op bezoek bij Dynamo ook het hoofd koel te houden en kon een 1-3 zege in d etas vleien.

De derby tussen Knollendam n Zaandijk eindigde in de stand waarmee ook werd afgetrapt.RESULTATEN ZONDAG 11-10:

Derde divisie
DEM-OFC afgekeurd

Eerste klasse:
AGB-Fortuna W 1-2, Assendelft-SDZ 0-0.

Tweede klasse:
KFC-FC Den Helder 4-0

Derde klasse:
KSV-SVA en Hercules Zaandam-Sporting Krommenie werden afgekeurd. Saenden-WSV’30 1-0.

Vierde klasse:
Knollendam-Zaandijk 0-0, Westzaan-Sporting S 2-1, Dynamo-RCZ 1-3, Rood Wit Zaanstad-Victoria O 2-1

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl