Versneld 6.000 nieuwbouwwoningen realiseren

10-09-2020 14:15

Versneld 6.000 nieuwbouwwoningen realiseren

ZAANSTAD - Door het hele land zijn er 27 toegekende nieuwbouwprojecten, waarvan twee in de gemeente Zaanstad: Kogerveldwijk (1.733 woningen) en Zaandam-Centrum (4.274 woningen), die vanuit de woningbouwimpuls van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een flink bedrag tegemoet kunnen zien. Zaanstad krijgt een impuls van € 20,5 miljoen van het Rijk voor versnelling van de woningbouw.

Ruim 51.000 woningen, binnen 27 projecten, kunnen nu gebouwd worden door een investering van 290 miljoen euro van het Rijk. Gemeenten en provincies dragen 331 miljoen euro bij om het financieel tekort op te lossen. 

Het college van Zaanstad is logischerwijs trots en dankbaar voor de forse financiële bijdrage vanuit de woningbouwimpuls van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

De wethouders Hans Krieger (MAAK.Zaanstad) en Songül Mutluer (Wonen): “Deze investering is een impuls en geeft een enorme boost aan de grootschalige gebiedsontwikkeling (MAAK.Zaanstad), waarin we de bestaande wijken transformeren naar toekomstbestendige wijken, waar inwoners met plezier werken, wonen en recreëren. We voegen kwaliteit toe aan de buurten, met investeringen in de openbare ruimte, nieuwe voorzieningen en infrastructuur. Maar liefst 57% van de ruim 6.000 nieuwe woningen valt in de categorie betaalbaar. Hiermee willen we nog meer tegemoet komen aan die woningzoekenden voor wie de nood nu het hoogst is: starters, senioren en de lage- en middeninkomens. Zo krijgen alle Zaankanters sneller een eerlijke kans op een passende, betaalbare woning. Ook geeft deze steun marktpartijen vertrouwen om te blijven investeren. Juist in deze tijden van crisis is het extra belangrijk én nodig om te investeren in de toekomst van de stad.” Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl