Versterken en Verduurzamen start met sloop

30-04-2021 13:18

Versterken en Verduurzamen start met sloop

STREEK - De sloop van een twee-onder-één-kap woning in de Dorpsstraat in Assendelft is van start gegaan. Het zijn de eerste twee woningen voor de pilot “Versterken en Verduurzamen”. Hierbij worden particuliere (rijtjes)woningen met funderingsproblemen vervangen door energiezuinige nieuwbouw.

Wethouder Songül Mutluer weet dat veel Zaanse woningeigenaren te maken hebben met funderingsproblemen. "Voor rijtjeswoningen vraagt dit extra aandacht, want je bent als eigenaar dan vaak afhankelijk van je buren. Ook onderzoeken we met deze pilot hoe we huishoudens met minder geld kunnen helpen. Door alleen de fundering te herstellen, verbetert de staat van een verouderde woning namelijk niet. Voor veel huishoudens is een nieuwbouwwoning dan een wens. Maar dit is lastig zonder begeleiding van experts. Bewoners profiteren met deze pilot van een toekomstbestendige en energiezuinige woning met lagere woonlasten.”

Advies en begeleiding
Bij deze pilot krijgen bewoners gratis advies en begeleiding van professionals vanuit de gemeente en de samenwerkende partners. Zoals hulp bij het vinden en rondkrijgen van financiering. Maar ook bouwkundig en technisch advies en het regelen van de nodige vergunningen. De bouwkosten betalen de bewoners.

Interesse?
Wie ook funderingsproblemen en een verouderde woning heeft neemt contact op met het Funderingsloket van de gemeente Zaanstad. Hier kunnen Zaankanters terecht met vragen en advies over deze pilot en andere vragen over funderingsherstel en verduurzaming.

Op de foto geeft wethouder Songül Mutluer samen met de bewoners het startsein voor de start van de sloop.
(Foto: Bouwfilm.nl)

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl