Vertrek raadsleden doet VVD Zaanstad meerderheid in coalitie verliezen

Gepubliceerd: 02-07-2019 10:07

Vertrek raadsleden doet VVD Zaanstad meerderheid in coalitie verliezen

ZAANSTAD – ‘Omdat de verschillen van inzicht tussen VVD fractievoorzitter Marianne de Boer, haar partijgenoot Simone van Otterloo en de meerderheid van de fractie te groot zijn, heeft de fractie besloten om Marianne en Simone geen lid meer te laten zijn van de fractie van VVD Zaanstad’, zo laat de VVD Zaanstad in een brief weten.

Het vertrek van de raadsleden betekent dat de VVD fractie nu uit vier zetels bestaat en hiermee de meerderheid van de coalitie verliest. Wethouders Gerard Ram en Hans Krieger stellen hun zetels ter beschikking. Zij zullen de lopende zaken blijven waarnemen tot nadere berichtgeving.

Breekpunt
De onmin tussen het tweetal en de fractie is tot breekpunt gekomen na een brief die ze vorige week stuurden naar het VVD bestuur en de fractie. In deze brief geeft het tweetal hun visie over de koers van de VVD, het coalitieakkoord en een aantal zaken in de privé sfeer van wethouder Gerard Ram. Die wordt daarin onder meer beticht van dronken achter het stuur rijden.

Afstand van brief
De fractie betreurt dat er op deze wijze getwijfeld wordt aan de koers van de partij. En het op de persoon spelen. De VVD neemt dan ook afstand van deze lasterlijke en verwerpelijke brief, laten VVD fractieleden en voorzitter Stephanie Onclin, Annemarie van Nieuwamerongen, Rina Schenk, Tjeerd Rienstra en Ingrid Jahn weten.

De tweede brief volgt op die van 8 juni waarin de gemeenteraad werd bericht dat Marianne de Boer het bestuur en de fractie had ingelicht dat zij haar fractievoorzitterschap om principiële reden neergelegde.

De afgelopen weken hebben op verschillende niveaus diverse gesprekken met Marianne de Boer en Simone van Otterloo plaatsgevonden. Die hebben helaas niet tot een voor hen en de VVD bevredigende oplossing geleid aldus VVD.

Over de ontstane situatie gaat de VVD in overleg met de coalitiepartijen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl