Verveling zorgt voor Lockdown Blues

12-01-2021 15:50

Verveling zorgt voor Lockdown Blues

STREEK - Verveling ligt op de loer in deze COVID-19 pandemie. Zeker voor muzikanten is het behelpen. Optredens zijn een zeldzaamheid. Wat is dan het alternatief? Daar hebben Kevin de Harde en Micha Sprenger een creatieve manier van antwoord geven op gevonden. Zij schreven een nummer over de lockdown.

Het creatieve duo is vooral bekend van The Damned and Dirty. Deze band is sedert 2012 volgens velen één van de meest opwindende en innovatieve acts in de roots-traditie. Ze leggen de nadruk op pakkende nummers met afwisselende en scherpe teksten met een flinke emmer soul. De sound is in alle opzichten rauw en dwingend. Hun Engels is Amerikaans alsof het er thuis hoort. 

In The Damned and Dirty spelen, naast het genoemde duo, ook toetsenvirtuoos Bram Slinger (Drukwerrk), de backing vocals van Marlou Vriens en het ijzersterke duo Dirk van Hoven op basgitaar en Alexander van Meerten op drums.

Kevin en Micha verveelden zich dermate in de lockdown dat zij besloten er een bluesnummer over te schrijven. Dat proces heeft er toe geleid dat sinds kort de 'Lockdown Blues' is uitgekomen met bijbehorende clip.


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl