Vette hap populair op de eerste dag 2019

02-01-2019 16:51

Vette hap populair op de eerste dag 2019

REGIO – Voor wie de bubbels bij de jaarwisseling zo lekker vond smaken, maar vergat dat daarvoor al het nodige alcoholische was genuttigd, was 1 januari zwaar… En met een kater in je kop dan ook nog moeten koken, terwijl het van de bank afkomen als een opgave is, is ook geen succes. Dat betekende voor de thuisbezorgbedrijven weer gouden tijden.

Zo zag Uber Eats, de maaltijdbezorgapp van Uber, op 1 januari maar liefst 80% meer bestellingen dan op een gemiddelde dag. De meest populaire maaltijd van de dag was de hamburger. Net als vorig jaar.

Hoewel fastfood ook dit jaar weer de grote favoriet was om die kater te vergeten zag het bedrijf dat de gezonde maaltijd een sterke stijger is. Nederland zocht namelijk op 1 januari 2019 drie keer meer op ‘vegetarisch’ en ‘gezond’ dan een jaar eerder. De gezonde hap haalde het zelfs tot de top tien van meest populaire zoekopdrachten.

Dit is de top tien populairste zoekopdrachten die via de app werden ingetoetst in de eerste 24 uur van het nieuwe jaar.

  1. Burger
  2. Diner
  3. Fastfood
  4. Pizza
  5. Italiaans
  6. Sandwich
  7. Aziatisch
  8. Sushi
  9. Amerikaans
  10. ‘Gezond’

Vraag: RTV Zaanstreek is benieuwd naar de besteltrend in de Zaanstreek? Wie begon het jaar kook-technisch makkelijk met een 'vette bek'? Degene met het origineelste antwoord op onze Facebookpagina, krijgt van RTV Zaanstreek hét ultieme recept tegen een kater!

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl