Vijfde editie ZaansFit AZ Zomerkamp

16-08-2019 09:41

Vijfde editie ZaansFit AZ Zomerkamp

ZAANSTAD- Van maandag 19 tot en met woensdag 21 augustus staat de vijfde editie van het ZaansFit AZ Zomerkamp op de rol voor kinderen die op gezond gewicht willen komen. 

Tijdens het ZaansFit AZ Zomerkamp komen gezondheid, bewegen, sport- en spel en plezier samen op de velden van ZCFC. Het terrein van de Zaanse voetbalvereniging grenst aan het AFAS Trainingscomplex van AZ. Deze club organiseert het evenement in samenwerking met Sportbedrijf Zaanstad, Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG-) Zaanstad, GGD Zaanstreek-Waterland en gemeente Zaanstad.

Programma
De deelnemers van tussen de acht en veertien jaar oud krijgen een officieel AZ-trainingsshirt en dagelijks een lekkere en gezonde maaltijd. Onder leiding van AZ-trainers en sportbuurtwerkers van Sportbedrijf Zaanstad zijn er voetbaltrainingen, uitdagende sportspelletjes en een fysieke training op maat. Voor de ouders is er iedere ochtend een workshop over gezond opgroeien. `s Middags mogen de ouders meedoen met de activiteiten.

Bekende AZ’ers
De betrokkenheid van AZ bij het evenement eindigt niet bij het faciliteren van het zomerkamp. Tijdens voorgaande vier edities kwamen vaak ook bekende spelers van het eerste elftal een kijkje nemen. Zo stonden vorig jaar nog Guus Til en Teun Koopmeiners met een lach van oor tot oor te voetballen met de deelnemers van het ZaansFit AZ Zomerkamp.

Lange termijn
De achterliggende gedachte van het kamp is het geven van een positieve stimulans voor de lange termijn voor een gezonde en sportieve leefstijl. Een vervolg kan worden gegeven door bijvoorbeeld deelname aan de 12-weekse ZaansFit-cursus (www.zaansfit.nl) of door gratis te sporten in de wijk onder begeleiding van sportbuurtwerkers (www.sportbedrijfzaanstad.nl/sportstimulering).

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl