Viskraam van Barry mag blijven

15-10-2021 15:28

Viskraam van Barry mag blijven

STREEK - De viskraam Fish&Zo van Barry Dietz in Assendelft mag blijven. Donderdagavond ging de gemeenteraad van Zaanstad akkoord met een motie die bepaald dat de viskraam in de wijk Saendelft en een ijssalon in Krommenie gedoogd worden in afwachting van een standplaatsenbeleid. Dat was er niet en komt er nu. Alleen kan dat nog wel even duren.

Barry is blij met de uitkomst nadat hij in acht maanden tijd drie keer moest verkassen. "Er is nu eindelijk duidelijkheid want het was natuurlijk belachelijk dat er helemaal geen beleid was. Alleen zit ik met een nieuw probleem. Hier bij het station wil ik weg en ik wil terug naar het winkelcentrum op de Gele Ring waar ik twee keer zoveel omzet had. Maar daar zit nu met een tijdelijke vergunning voor drie maanden een oliebollenkraam." Barry hoopt dat dat probleem snel wordt opgelost.

Te laat
Voor Willem Arends, de ijscoman uit Krommenie, is het besluit te laat gekomen. "Die is er uit frustratie al mee gestopt", zegt Barry. Hij hoopt nu zelf dat hij in ieder geval in januari naar het winkelcentrum kan. "Want ik wil gewoon een vaste plek hebben. En iedereen in het winkelcentrum wil dat ook want er is nu geen vishandel."

Door Michel Gijselhart/NH Nieuws

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl