Vissterfte in de Wormerlandse watergangen

23-10-2020 16:00

Vissterfte in de Wormerlandse watergangen

STREEK - Al verschillende jaren worden de schouwwerkzaamheden in Wormerland door dezelfde aannemer uitgevoerd. Bij machinale schouwwerkzaamheden ontstaat vaker een zuurstofgebrek en een te grote hoeveelheid zwevend baggerslib in het water waardoor de aanwezige vissen boven kunnen komen drijven. Hierdoor zijn niet alle watergangen geschikt voor machinaal schouwen en wordt op sommige plaatsen de schouw met de hand uitgevoerd.

Soms komt het bedrijf een watergang tegen waar altijd machinaal geschouwd werd, maar waar dat opeens niet meer blijkt te kunnen. Dit is nu het geval geweest bij het water bij het oude ijsbaanterrein. Helaas kwamen daar bij het machinaal schouwen de vissen boven drijven door een tekort aan zuurstof en een grote hoeveelheid baggerslib. Zodra dit geconstateerd werd, zijn de werkzaamheden gestaakt en is de vis door de werklieden verwijderd.

Helaas hebben zij het gedrag van de meeuwen, die vissen oppakken en ergens anders neergooien, niet in de hand. 'Wij begrijpen dat het vervelend is voor betrokkenen die hier overlast van ervaren. Wij vragen echter om uw begrip, en om het respectvol behandelen van mensen die hier gewoon hun werk uitvoeren' is de mededeling vanuit de gemeente Wormerland.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl