Vmbo-leerlingen Pascal Zuid leren solliciteren bij aftrap JINC Zaanstad

12-11-2018 11:18

Vmbo-leerlingen Pascal Zuid leren solliciteren bij aftrap JINC Zaanstad

ZAANSTREEK - Welgeteld 155 leerlingen van VMBO Pascal Zuid in Zaandam krijgen donderdag 15 november les in solliciteren van mensen uit de praktijk. Twintig professionals uit het lokale bedrijfsleven en gemeente komen naar de klas. Via rollenspel wordt duidelijk gemaakt hoe je een stageplek of bijbaan kunt veroveren. Deze sollicitatietraining vormt de feestelijke aftrap van JINC Zaanstad

Eh,… JINC? Even bellen met het hoofdkantoor om te vragen waar deze afkorting voor staat. ,,Grappig dat je dat vraagt, want ik heb dat ook gedaan toe ik hier kwam werken”, zegt een vriendelijke medewerker. ,,De naam is bedacht maar heeft geen exacte betekening als afkorting. Jongeren INCorporated ligt wel voor de hand…”

Hoe dan ook: naast sollicitatietrainingen als degene op het Pascal Zuid organiseert JINC Zaanstad een groot aantal bliksemstages. Zo gaan later dit schooljaar 630 leerlingen van Compaen VMBO, Ayundo, De Delta, Pascal Zuid, de Windroos en Tamarinde langs bij bedrijven en instellingen.

Met deze activiteiten wil JINC jongeren uit wijken met sociaaleconomische achterstand voorbereiden op een succesvolle loopbaan. Dat is belangrijk, want deze leerlingen krijgen vaak te maken met kansenongelijkheid aldus de organisatie.

Steuntje in de rug
Liesbeth Boot, vestigingsdirecteur van JINC Zaanstad: ,,In deze stad groeien veel te veel kinderen op die niet de kansen krijgen die ze verdienen. We willen een steuntje in de rug geven want zij hebben net zoveel talent als iedereen. Landelijk gezien bereikt JINC ruim 47.000 jongeren per jaar. Uit ervaring weten we dat onze aanpak effectief is.”

Eerste stappen
Sonja Heling, teamleider van vmbo Pascal Zuid, is trots dat haar school de eerste in Zaanstad is waar JINC de samenwerking mee is aangegaan. ,,JINC en VMBO Pascal Zuid uit Zaandam hebben de eerste stappen gemaakt om een breder netwerk aan bedrijven in contact te brengen met onderwijs. Mede door deze hechte samenwerking met Pascal Zuid genieten nu meerdere onderwijsplekken in de Zaanstreek van het aanbod van JINC.”

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl