Voedselbank en gemeente Zaanstad bundelen krachten

05-09-2020 12:46

Voedselbank en gemeente Zaanstad bundelen krachten

ASSENDELFT - Er ging een bescheiden gejuich op zaterdagmorgen aan de Industrieweg in Assendelft. Dat geluid kwam uit het magazijn van de Voedselbank waar wethouder Songül Mutluer (minimabeleid) en Voedselbank voorzitter Hans Brinkhuis een intentieovereenkomst ondertekenden. Daarmee is aangetoond dat de Voedselbank en gemeente Zaanstad hun  krachten bundelen en nog nauwer gaan samenwerken.

Nu was het al zo dat de gemeente en Voedselbank al samenwerkten. Door de impact van corona deden meer inwoners echter een beroep op de Voedselbank en werd deze samenwerking nog nauwer. 

Vandaar dat er zaterdag 5 september door beide partijen een intentieovereenkomst is getekend, waarbij zij hun krachten bundelen en nog meer inwoners in armoede, nog beter willen gaan ondersteunen, nu en in de toekomst.

De Voedselbank en gemeente zeggen in deze overeenkomst toe dat ze een werkwijze ontwikkelen, waardoor inwoners bij het ophalen van een voedselpakket, makkelijker in contact komen met hulpverleners bij de gemeente en Sociale Wijkteams. Op die manier kunnen inwoners eerder en makkelijker aanspraak maken op hulp bij (financiële) problemen. 

Daarnaast zegt de gemeente toe om een financiële bijdrage te leveren in de structurele kosten die de Voedselbank maakt (huur, vervoer, etc.) en gaat ze de Voedselbank ondersteunen bij hun oproep voor vrijwilligers en donaties van inwoners en bedrijven. 

FOTO HANS FIERE

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl