Voetbal aan de Dijk en elders

07-08-2020 14:38

Voetbal aan de Dijk en elders

STREEK - De selectie van FC Volendam begon op maandag 6 juli aan de voorbereiding op het seizoen 2020-2021. Van meet af aan moest er flink worden aangepakt. De intensiteit is hoog. Doelman Nordin Bakker uit Wormerveer (22) en verdediger Mickey van de Ven uit Wormer (19) hebben er al flink wat trainingsuren op zitten.

Het Nieuwe Oranje speelde tot nu toe drie van zijn wedstrijden op het complex van Woudia in Westwoud. Op 18 juli was de zondag vierdeklasser de eerste tegenstander. Uitslag 0-6. Een week later kwam op hetzelfde veld Vitesse langs als opponent dat de mannen van Jonk met 0-5 versloeg. FC Volendam oefende onlangs een keer in het eigen stadion. Op woensdag 5 augustus was RKAV Volendam de tegenstander. Het verbaasde niemand dat FC Volendam die derde oefenwedstrijd van de voorbereiding met ruime cijfers wist te winnen. De jubileumwedstrijd, geheel in het teken van 100 jaar voetbal in het dorp, werd met 5-0 gewonnen door de ploeg van trainer Wim Jonk.

Vanaf nu gaat het nog serieuzer worden. Twee ploegen die na het stilleggen van de competitie van alles geprobeerd hebben alsnog promotie naar de Eredivsie af te dwingen. Tevergeefs zoals bleek. Komende zondag 9 augustus zal eerstDe Graafschap in Doetinchem de gastheer zijn van FC Volendam (aanvang 14.30 uur, live op FOX Sports), terwijl op vrijdag 14 augustus de reis naar Leeuwarden gaat waarSC Cambuur om 19.00 uur zal spelen tegen FC Volendam. Voor het treffen met De Graafschap zal Wormerveerder Nordin Bakker 90 minuten lang de kans krijgen zich te bewijzen. Afgelopen seizoen was hij de uiterst betrouwbare sluitpost van de Oranjehemden.

Een wedstrijd waar door velen naar wordt uitgekeken is die van vrijdag 21 augustus. Dan ontvangt FC Volendam op het veld van Woudia in Westwoud eredivisionist FC Groningen om 18.00 uur. De vraag die iedereen bezig houdt is of Arjan Robben dan opgesteld zal kunnen worden. Voor Bakker en Van de Ven is Robben een naam die zij graag op hun lijstje van tegenstanders zetten

Vrijdag 28 augustus zal - naar het zich laat aanzien - het startschot voor de Keuken Kampioen Divisie seizoen 2020-2021 klinken. FC Volendam zal op zondag 30 augustus haar seizoen openen in de IJmond waar het om 12.15 uur zal aantreden tegen Telstar.

De eerste thuiswedstrijd zal op 11 september zijn als Jong FC Utrecht naar het IJsselmeerdorp zal komen.

Foto’s met dank aan Frank Fotograaf Brussel

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl