Voetbal op zondag: stil aan de overkant

04-10-2020 17:34

Voetbal op zondag: stil aan de overkant

STREEK - Diverse wedstrijden konden vandaag geen doorgang hebben en worden op een later tijdstip gespeeld. Corona grijpt om zich heen. Bij de wedstrijden die wel gespeeld konden worden was de belangstelling zoals te verwachten viel minimaal. Desondanks zijn er een aantal opvallende sportieve resultaten te melden.

In Oostzaan bij het treffen tussen de nummer 3 en 6 van de ranglijst in de derde divisie. Groene Ster keek halverwege het duel tegen een 1-0 achterstand aan bij OFC. Na de pauze lijkt de 2-1 ook de eindstand te gaan worden. Het is invaller Swen Cornelissen die twee minuten voor het eindsignaal de 2-2 weet te scoren. Daarmee was de pret (of het leed al naar gelang welk dorp je woonplaats is) nog net over. Een andere Groene Ster invaller (Yoëll Henssen) sneed nog net voor het eindsignaal door de O-defensie en pegelde de winnende goal achter OFC-goalie Stoskovic.

In Wormerveer kwamen ze van een koude kermis thuis. Hoewel Fortuna W nagenoeg de hele wedstrijd het heft in handen had waren de aanvallen van Legmeervogels meer dan gevaarlijk. Twee keer maakte de razendsnelle Uithoornse spitsen gebruik van de ruimte. Fortuna kwam slechts tot een doelpunt (wel een beauty van Onur Dogan) en wist de vele kansen zelf niet af te maken. Knullig balverlies leidde op slag van tijd zelfs de 1-3 in wat meteen de eindstand was.

In Egmond bleek het voor Hercules Zaandam niet mogelijk het verschil te maken. Bij rust leek het daar wel op (0-3), maar Egmondia wist voldoende weerstand te bieden en zo de stand naar de 3-3 te tillen. Waar ging het fout ?

Sporting Krommenie deed goede zaken door Vrone met 1-0 te verslaan.

In Wormer wreef menig WSV’30 supporter zich in de ogen. Ook de wedstrijd tegen Bergen werd winnend (3-1) afgesloten. Dat in de ogen wrijven werd ingegeven door het feit dat de groenhemden nu koploper zijn in de derde klasse. Voor de debutant helemaal niet verkeerd.

Westzaan (zie foto van Arno van den Broek) opende bij De Meteoor sterk maar liep toch binnen het kwartier tegen een 1-0 achterstand aan (penalty). Titelkandidaat Meteoor voerde de druk verder op en niet veel later was het door een slordigheid in de Westzaanse verdediging al 2-0. Vlak voor rust mocht Zwaan namens Westzaan ook aanleggen vanaf 11 meter en deed dat feilloos (2-1). Nog geen twee minuten later meldde Alex Bleij zich voor een dragelijke ruststand van 2-2. De tweede helft werkte Westzaan wat meer van achteruit in de hoop om met de snelle spitsen vanuit de counter de winnende goal te creëren om vervolgens de boel op slot te zetten. Beide ploegen kregen tot en met de laatste minuut nog uitstekende kansen maar het bleef bij een terecht gelijkspel.

De balans bleef aanwezig op het Jagersveld waar RCZ en Rood Wit Zaanstad een spectaculaire 3-3 voorschotelden aan het handjevol kijkers.

Voor Knollendam was er weinig eer te behalen aan de Oostmijzerdijk 4 in Schermerhorn bij de lokale trots Sporting S. De 6-0 nederlaag doet ongetwijfeld pijn bij de groengelen.

Aan de Sonoyweg werd de 4-2 zege door Zaandijk op Graftdijk stilletjes gevierd.


ZONDAG 04-10

3E DIVISIE

OFC - Groene Ster 2-3

1A

Fortuna W - Legmeervogels 1-3

ROAC - Assendelft uitgesteld

2A

KFC-Kennemers uitgesteld

3B

Egmondia - SC Hercules Zaandam 3-3

Sporting Krommenie - SV Vrone 1-0

SVA - Saenden uitgesteld

WSV '30 - VV Bergen 3-1

4B

SV De Meteoor - VV Westzaan 2-2

RCZ - SV Rood-Wit Zaanstad 3-3

SV Sporting S - VV Knollendam 6-0

ZVV Zaandijk - SV Graftdijk 4-2

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl