Voetbal op zondag

27-09-2020 17:48

Voetbal op zondag

STREEK - Er mag en kan gesproken worden van een unieke Zaanse voetbalzondag. Want alle vlaggenschepen wisten punten te scoren. Behalve die teams die een derby speelden. Want er kan er ook in de Zaanstreek maar eentje de winnaar zijn.

In de derde divisie maakte OFC duidelijk dat zij opteert voor de top. De directe concurrent OSS’20 werd beschaafd met 1-3 verslagen. De ploeg uit Oss staat te boek als titelkandidaat en dat leek na de snelle 1-0 voorsprong zo te blijven. OFC had daar duidelijke andere gedachten over. Na de rust weer door de gezwarte orde op zaken gesteld. Eerst scoorde Niels Springer de gelijkmaker, was het Bilal Amrani die vanaf 11 meter de 1-2 in tikte en profiteerde invaller Joel Donald van de geboden ruimte en besliste het duel door de 1-3 te maken.
Door de winst staat OFC op een gedeelde tweede positie achter koploper Hercules (4-12) en met Blauw Geel’ 38 (4-10).

In de eerste klasse maakte Fortuna Wormerveer korte metten met Assendelft. Geen moment hebben de Assendelvers ook maar kunnen denken aan een redelijk resultaat. De Wormerveerders wisten al snel het verschil in kwaliteit in de score tot uiting te brengen. Bij rust was het 0-3. Na de thee bleven de Gladoren vol overtuiging de aanval zoeken en dat leverde nog eens vier doelpunten op waarmee de eindstand naar 0-7 werd getild.

Voor de Grote Koogsche KFC was het zaak om tegen ZAP de nare smaak van de eerdere nederlaag tegen Vitesse’22 weg te spelen. Dat is aan de Koogse Wezelstraat prima gelukt getuige de 3-0 overwinning.

In de derde klasse B eigenlijk geen verrassingen of het moet het 1-0 verlies van SVA bij Koedijk al zijn. De overige teams behaalden keurige overwinningen. Bij Bergen was het voor Saenden wel even aanpakken, maar de 2-4 zege terecht. Voor Hercules Zaandam betekent de 2-0 winst op medekampioenskandidaat Meervogels’31 niet alleen drie punten, maar ook een morele opsteker.
De selectie van WSV’30 zal ongetwijfeld in prima stemming huiswaarts zijn gekeerd vanwege de 0-2 zege bij en op Hugo Boys.
Aan de Marslaan kwam Sporting Krommenie een 1-1 remise overeen met Egmondia en is het eerste competitiepunt een feit.

De derby in de vierde klasse tussen Knollendam en RCZ eindigde in een 0-2 Zaandamse winst. De andere derby, die tussen Rood Wit Zaanstad en Zaandijk, leverde genoeg doelpunten op. De Zaandammers scoorden er eentje meer en konden daarom de 4-3 winst vieren. Dat maakt dat de Zaandijkers nog puntloos zijn. Westzaan leek af te stevenen op een eenvoudige zege tegen Purmerland. Bij rust was een stand bereikt van volgens velen  "slechts" 2-1 (twee goals van Bleij). Na rust verhoogde nieuwkomer Vreugdehil middels een onvervalste hattrick de score naar 5-1. Met twee snelle tegendoelpunten van Purmerland schoot de nervositeit er toch in bij de roomwitte leeuwen maar wisten zij toch de drie winstpunten in Westzaan te houden.

PROGRAMMA ZONDAG 4 OKTOBER:
OFC- Groene Ster


Fortuna Wormerveer- Legmeervogels
SV ROAC- VV Assendelft 

De Kennemers- KFC
Egmondia- SC Hercules Zaandam
Sporting Krommenie- SV Vrone
SVA- Saenden
WSV '30- VV Bergen

SV De Meteoor- VV Westzaan 
RCZ- SV Rood-Wit Zaanstad
SV Sporting S- VV Knollendam
ZVV Zaandijk- SV Graftdijk

https://www.facebook.com/RTVZaanstreek/videos/993590041085868
Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl