Voetballers mogen/moeten weer

Gepubliceerd: 24-09-2021 12:09

Voetballers mogen/moeten weer

STREEK - Komend weekeinde zal de aftrap worden verricht voor alle resterende voetbalcompetities. Dat betekent dat er op de Zaanse velden weer veel te beleven valt. Nu de corona-regels verruimd zijn staat - als het goed is en ook zo opgevolgd wordt - niets meer een prachtige en succesvolle start der competities in de weg.

De grote vraag voor alle betrokkenen is natuurlijk of de trainers na de intensieve oefen- en bekercampagne alle poppetjes op de juiste plaats hebben weten te zetten.

Voor zaterdag 25 september staan de volgende wedstrijden op het programma. In de tweede klas ontvangt FC Zaandam het roemruchte FC Aalsmeer, in de derde klasse ZCFC is de gastheer voor DEM, terwijl in de vierde klasse Rood Wit Zaanstad-TOB, Sporting Krommenie-Jisp, Blauw wit W-OFC, Fortuna W-De Meteoor, RCZ-SDOB, WSV’30-Westzaan en De Volewijckers-Zaanlandia voor de liefhebbers voldoende aantrekkingskracht zullen hebben.

Zondag 26 september kent ook een aantal interessante partijen. In de 3e Divisie B is het OFC dat Hoogland op het eigen Twiske terrein een pootje moet kunnen lichten. In de eerste klasse gaat Fortuna W op bezoek bij DSOV Vijfhuizen en ontvangt Assendelft het altijd lastige FC Uitgeest. In de tweede klasse A dit seizoen slechts een Zaanse vertegenwoordiger. Bij Spartanen uit Wognum moet KFC haar goede voorbereiding een vervolg gaan geven.

De derde klasse B mag je gerust als een Zaanse afdeling betitelen. Aan derby’s valt simpelweg niet te ontkomen. Wat te denken van WSV '30-Sporting Krommenie als opener, maar vlak ook Hercules Zaandam-Hollandia Tuitjenhorn of SVA-Vrone uit St. Pancras niet uit. De meeste aandacht in deze klasse gaat ongetwijfeld uit naar het danig versterkte Saenden dat tegen Limmen meteen haar favorietenrol zal moeten vervullen.

In de vierde klasse ook een mooie derby op de kalender. De strijd tussen RCZ en Westzaan kan ongetwijfeld leiden tot een heftige derby. Rood Wit Zaanstad ontvangt Heemstede waar op het Schanszichtcomplex Zaandijk het gaat opnemen tegen DSS Haarlem

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl