Voetballers op zaterdag

08-10-2021 11:10

Voetballers op zaterdag

STREEK – De competities draaien op volle toeren en dat betekent dat erdoor een enkeling al met een schuin oog gekeken wordt naar de laatste ronde van de eerste periode. Dat lijkt nog ver weg, maar het kan geen kwaad om je positie en kansen goed in de gaten te houden.

Zaterdag 9 oktober gaat het nog puntloze FC Zaandam op bezoek bij DVVA dat haar eerste en enige wedstrijd overtuigend met 4-1 wist te winnen. Ook voor ZCFC is het nog wachten op de eerste punten. Op bezoek bij United/Davo (2 gespeeld 3 punten) zal dat nog een hele toer worden.

In de vierde klasse B hebben zich in korte tijd al een aantal kandidaten gemeld die maar al te graag hoger op willen. En in deze goed met Zaanse clubs gevulde klasse zijn derby’s wekelijks te bewonderen. Zo zal Zaanlandia in haar laatste levensjaar Jisp ontvangen. Beide teams snakken naar hun eerste winstpunt. Rood Wit Zaanstad is de gastheer voor Westzaan. Beide aanhangers van de roodwitcombinatie hebben wel al punten gescoord. Blauw Wit W. en RCZ zullen in Westknollendam ongetwijfeld vol gaan voor de drie punten. De thuisploeg staat nog op 0 met een vervelend doelsaldo, waar de Racers er één wisten te scoren en met 1-8 verloren van koploper SDOB.

Laatstgenoemde ploeg gaat op bezoek bij Sporting Krommenie dat drie punten vergaarde. De Broek in Waterlanders scoren erg makkelijk (8-2 en 8-1 winst) zodat de Krommenieërs hun verdediging ongetwijfeld versterkt zullen hebben. -

De laatste derby in deze klasse gaat tussen Fortuna W. (zat) en WSV'30. De Wormerveerders schoten tot nu met scherp (2 zeges) waar de Wormers ook nog ongeslagen zijn (1 winst, 1 gelijk). De thuisploeg mag gezien worden als de favoriet.


Foto Theo van Vlaanderen

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl