Voetballers op zondag

08-10-2021 15:11

Voetballers op zondag

STREEK – De zondagcompetities draaien op volle toeren en dat betekent dat er door een enkeling al met een schuin oog gekeken wordt naar de laatste ronde van de eerste periode. Dat lijkt nog ver weg, maar het kan geen kwaad om je positie en kansen goed in de gaten te houden.

De koploper in de derde divisie OFC ontvangt de ploeg met de rode lantaarn in haar bagage. Waar de Oostzaners al vijf overwinningen behaalden kent DEM slechts twee remises als resultaat.

In de eerste klasse A presteren Assendelft en Fortuna W naar behoren. Beid eteams wisten hun wedstrijd te winnen. Assendelft ontvangt middenmoter Kolping Boys(1 gewonnen, 1 verloren) waar Fortuna W op bezoek gaat bij het voor de Gladoren altijd lastige FC Uitgeest. -

In de tweede klasse A zal KFC aantreden bij Kleine Sluis. Dit team heeft tot nu toe geen competitiewedstrijd gespeeld. De eerste ronde was men vrij (13 teams in de poule) en afgelopen ronde werd de wedstrijd bij Vitesse’22 afgekeurd. De Groote Koogsche heeft één remise achter haar naam staan.

In 3B deze ronde is, ondanks het grote aantal Zaanse clubs, geen derby te vinden. De wedstrijd tussen Hercules Zaandam en Egmondia brengt twee ongeslagen teams tegen over elkaar in het veld. Over het spoor in Wormerveer zal Saenden de mouwen flink moeten oprollen tegen de ongeslagen en overtuigende koploper Koedijk. Een andere koploper is Sporting Krommenie dat – gezien de ranglijst – geen moeite mag hebben met het puntloze Hollandia T. Eenzelfde tekst kan gehanteerd worden voor SVA (3 punten uit één wedstrijd) dat KSV (zonder punten) terzijde moet kunnen schuiven. Voor WSV'30 wacht een pittige klus tegen Limmen. De Wormers moeten het thuisvoordeel kunnen benutten.

In de vierde klasse ook geen derby’s op het menu. Rood Wit Zaanstad en Onze Gezellen staan op gelijke hoogte en aan de Zaandammers de opdracht het verschil te maken. Voor Westzaan, dat op bezoek gaat bij HYS, is gezien de uitslagenreeks winst een vereiste. Datzelfde is het parool voor RCZ, de trotse koploper, dat Geel Wit'20 (één winstpunt) er onder moet kunnen houden. Zaandijk kan/moet door een zege van positie wisselen met Eendracht'82.


Foto Theo van Vlaanderen

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl